Vandebron

Duurzame energie

  Wist je dat uit onderzoek van het CBS blijkt dat slechts 6% van de energie duurzaam wordt opgewekt? Hier willen we iets aan doen. Samen met Vandebron draagt de Rabobank bij aan een duurzamer Nederland.

  Waarom de Rabobank en Vandebron?

  De Rabobank en Vandebron willen zoveel mogelijk Nederlandse huishoudens laten overstappen naar echt groene energie: energie die opgewekt wordt in Nederland. Energieleverancier Vandebron levert zonne-energie, windenergie en bio-energie van Nederlandse bodem. Je kiest zelf van welke bron jij jouw energie afneemt. Door samen te werken dragen we bij aan een duurzamere woningmarkt.

  Vandebron

  Stap nu over naar Vandebron en ontvang een gratis Nest Thermostat E.

  Wat kun je nog meer doen?

  Volgens Europese afspraken moeten alle woningen en kantoren in Nederland vanaf 2050 energieneutraal zijn. Dit betekent dat een gebouw minimaal zoveel energie opwekt als het verbruikt. Dat kan onder meer door energiebesparende maatregelen toe te passen in jouw huis.

  Meer lezen over duurzaam wonen

  Wie is Vandebron?

  Vandebron is een Nederlandse energieleverancier die het anders doet. De missie is: 100% groene energie, 100% van de tijd. Dit doet Vandebron door energie te leveren van 120 lokale, duurzame energiebronnen door heel Nederland. Je kiest hierbij zelf waar jouw energie vandaan komt. Inmiddels krijgen al meer dan 120.000 huishoudens energie van deze opwekkers. De consumentenbond verkoos Vandebron in 2016 tot beste energieleverancier. Daarnaast is Vandebron in 2017 door Nederland CO₂ Neutraal uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Nederland.

  Geen winst op energieverbruik

  Normaal gesproken maken energieleveranciers meer winst als je meer energie verbruikt. Vandebron maakt geen winst op jouw verbruik. De energieleverancier kan meer abonnementen op een bron aansluiten als jij minder energie verbruikt. Dat is goed voor het klimaat en goed voor je portemonnee.

  Waarom werken de Rabobank en Vandebron samen?

  Als coöperatieve bank en één van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland wil de Rabobank bijdragen aan het verduurzamen van de woningmarkt en een betere wereld. Dit doen we door energiebesparende maatregelen te stimuleren. Maar bijvoorbeeld ook door zoveel mogelijk huishoudens te laten overstappen naar groene energie.

  De energie die Vandebron levert, wordt opgewekt door bronnen in Nederland. De energieleverancier stimuleert ook andere boeren om duurzame energie op te wekken en zich aan te sluiten bij Vandebron. Dat lokale karakter past bij de ambitie en werkwijze van de Rabobank.

  Wat is het verschil tussen groene en grijze energie?

  Het verschil tussen groene en grijze energie zit in de manier waarop de energie wordt opgewekt. Groene energie wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt, bijvoorbeeld door wind en zon. Grijze energie wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Hierbij komen broeikasgassen vrij die schadelijk zijn voor ons klimaat

  Actievoorwaarden Nest Thermostat E Veelgestelde vragen

  Meer informatie over de inhoud van deze samenwerking vind je op de website van Vandebron. Vragen kun je stellen aan Vandebron. Per e-mail: rabobank@vandebron.nl of telefonisch: 0880-444552.

  Handige links

  Zelf regelen Contact Chat