Starters die een eerste huis hebben gekocht

Hypotheek berekenen

Bereken binnen 2 minuten je maximale hypotheek en maandlasten

Eerste huis kopen

Je eerste huis kopen is leuk en spannend. Er komt vaak veel op je af. We helpen je daarom graag stap voor stap op weg naar je eerste koophuis. En omdat elke situatie anders is, denken we graag met je mee. Benieuwd wat je kunt lenen? Bereken eenvoudig je hypotheek of vraag een gratis oriënterend hypotheekgesprek aan. Dan weet je snel wat er voor jou mogelijk is.

Alles over je eerste hypotheek

De basics De kosten Huis op het oog

Jouw situatie en een hypotheek

Twijfel je of je in jouw situatie een hypotheek kan krijgen? Een studieschuld of flexibel contract hoeven het kopen van jouw eerste huis niet in de weg te staan. Wij snappen dat elke situatie anders is. Bij Rabobank is er daarom meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Daarom een hypotheek bij Rabobank

Er is meer mogelijk dan je denkt

We laten je zien dat er meer mogelijk is

Onze adviseurs zetten alles op alles om een eerste woning mogelijk te maken voor jou. Wel zo fijn in deze lastige huizenmarkt.

Korting op je hypotheekrente

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente.

We zijn er ook als het tegenzit

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. Onze adviseurs zullen er op dat moment alles aan doen om jou te helpen je situatie te verbeteren.

Ontdek de voordelen van Rabobank
Gratis eerste huis gesprek

Gratis Eerste-huis-gesprek met een adviseur

Droom jij van je eerste koophuis? Dan wil je natuurlijk weten of je een hypotheek kunt krijgen. Ontdek binnen 30 minuten jouw mogelijkheden tijdens een gratis Eerste-huis-gesprek met één van onze adviseurs.

Bieden met meer zekerheid

Breng met een zeker gevoel een bod uit

Laat je droomhuis niet schieten! Download een gratis hypotheekverklaring en krijg een vrijblijvend rente-aanbod. Zo heb je snel meer zekerheid over je financiering én vergroot jij je kans op de woningmarkt. Wel zo slim!

Ontdek ‘Bieden met meer zekerheid’

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een startershypotheek en een starterslening?

Een startershypotheek is je eerste hypotheek die je afsluit bij een hypotheekverstrekker, zoals Rabobank. Een starterslening is een extra lening voor de aankoop op je eerste huis, naast jouw eerste hypotheek die je bij de Rabobank of een andere hypotheekverstrekker afsluit.

Lees meer over Startershypotheek en starterslening
Hoe werkt het afsluiten van een hypotheek?

Als je een huis koopt komt er veel bij kijken. Een belangrijk stap is het afsluiten van je hypotheek. Hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden? Wij leggen het je graag stap voor stap uit, zodat je goed voorbereid bent.

Meer over het afsluiten van een hypotheek
Kan ik een hypotheek krijgen met een studieschuld?

Hoewel een studieschuld invloed heeft op het bedrag dat je maximaal kunt lenen, hoeft het geen belemmering te zijn voor het kopen van een huis. We denken graag in oplossingen.

Ga met ons in gesprek om uit te vinden wat er mogelijk is. Zo kun je misschien met hulp van familie toch dat huis kopen. Onze adviseurs vertellen je hier graag meer over.

Lees meer over kopen met een studieschuld
Ik heb geen vast contract. Kan ik toch een hypotheek krijgen?

Heb je een tijdelijk contract of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, dan kan een intentieverklaring van je werkgever hierbij helpen. Er zijn ook situaties waarin je zelfs zonder intentieverklaring een hypotheek aan kan vragen. Bij de Rabobank kijken we verder. Jouw kansen op de arbeidsmarkt spelen daarbij een belangrijke rol.

Lees meer over een hypotheek met een tijdelijk contract
Ik heb onvoldoende spaargeld. Kan ik toch een huis kopen?

Als je een hypotheek aanvraagt, kun je maximaal de waarde van een huis lenen. De bijkomende kosten, de zogeheten kosten koper, moet je met eigen geld betalen. Ook het inrichten van je huis kost geld. Om al deze kosten te kunnen betalen, heb je spaargeld nodig. Begin daarom vandaag nog met sparen voor je eerste huis. Het aanmaken van een Spaarpotje in de Rabo App kan je hierbij helpen.

Lees meer over sparen voor je eerste huis