Eerste huis kopen

Eerste huis kopen

Een eerste huis kopen kan een uitdaging zijn. In je eentje kopen is niet makkelijk en met zijn tweeën kopen is niet voor iedereen weggelegd. Een studieschuld en flexibele arbeidscontracten maken het lastig om een eigen huis te kopen. Toch is er meer mogelijk dan je misschien denkt. Ontdek tijdens het Eerste-huis-gesprek of je een hypotheek kan krijgen.Chat

Start direct een chat voor algemene vragen.

Start chat
Eerste huis gesprek

Jouw Eerste-huis-gesprek

Tijdens het Eerste-huis-gesprek kijken we samen naar je situatie en de mogelijkheden om nu of in de toekomst toch een huis te kunnen kopen. Ben je benieuwd wat er eventueel mogelijk is voor jouw specifieke situatie? Je maakt eenvoudig online een afspraak voor een gratis Eerste-huis-gesprek met een financieel adviseur. Je kunt kiezen tussen een videogesprek en een telefoongesprek.

Wat houdt het Eerste-huis-gesprek in?

Het Eerste-huis-gesprek is een oriënterend gesprek. Ben je op zoek naar een woning? Dan is het handig om te weten wat je budget is. Dit kun je kosteloos berekenen in het Rabobank Hypotheekdossier. Als je wilt kan onze financieel adviseur je hierbij helpen in een oriënterend gesprek. Dit gesprek is gratis.

  • We kijken samen naar jouw financiële situatie en het bedrag wat je maximaal wil en kan lenen.
  • We maken een inschatting van de maandlasten die bij jouw wensen horen.
  • We vertellen hoe een hypotheekadvies bij de Rabobank eruit ziet en wat de kosten daarvan zijn.
  • We geven algemene informatie over bijvoorbeeld onze hypotheektarieven en hypotheekvormen.

Lees meer over advies en kosten

Wat kan ik verwachten tijdens een videogesprek?

Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit om een financieel adviseur van de Rabobank te spreken. Je kunt namelijk een videogesprek voeren. Het gesprek voer je online via je computer, laptop, tablet of smartphone. Gewoon thuis vanaf je bank of waar je ook bent. De inhoud van het gesprek is hetzelfde als een persoonlijk gesprek bij de bank.

Lees meer over het videogesprek

Wat kan ik verwachten tijdens een telefoongesprek?

Met een financieel adviseur bespreek je de mogelijkheden voor een eventuele hypotheek. Dit kan eenvoudig vanuit huis of waar je ook bent. De inhoud van het gesprek is hetzelfde als een persoonlijk gesprek bij de bank.

Welke vragen kan ik per chat stellen?

Heb je een algemene vraag die niet over je persoonlijke financiële situatie gaat? Die stel je gemakkelijk en snel via de chat. Vragen over je financiële situatie en een eventuele hypotheek bespreken we graag met je per telefoon- of videogesprek.

Geen vast contract en misschien toch een hypotheek?

Hieronder vind je voorbeelden van situaties waarin het soms toch mogelijk is gebleken om een hypotheek aan te vragen. Of jij in een vergelijkbare situatie een hypotheek kunt krijgen, kunnen we niet garanderen. De toekenning van een hypotheek hangt namelijk van meerdere zaken af.

Veelgestelde vragen in de oriëntatiefase

Ik heb een stabiel inkomen en huur al een aantal jaren, wat is er mogelijk?

Woon je nu in een huurhuis en wordt het tijd voor de volgende stap op de huizenmarkt? Met de huidige lage rente kan het kopen van je eerste huis een eerste stap zijn om vermogen op te bouwen. Zet een verantwoorde stap van een huurhuis naar een koophuis.

Ontdek meer

Kan ik een huis kopen met een studieschuld?

Hoewel een studieschuld invloed heeft op het bedrag dat je maximaal kunt lenen, hoeft het geen belemmering te zijn voor het kopen van een huis. We denken graag in oplossingen.

Ga met ons in gesprek om uit te vinden wat er mogelijk is. Zo kun je misschien met hulp van familie toch dat huis kopen. Onze adviseurs vertellen je hier graag meer over.

Ontdek de mogelijkheden voor kopen met hulp

Als je nu niet genoeg inkomen hebt om je droomhuis te kopen, wat kan je doen?

Bijvoorbeeld Daan: hij is net klaar met studeren en is gestart met zijn eerste baan. Wat een vertrouwen dat hij gelijk een vast contract kreeg. Hij woont nu nog thuis en droomt ervan om een eigen huis te kopen. Hij heeft de rekentool van het Rabobank Hypotheekdossier geprobeerd en daar kwam uit dat hij nog niet genoeg inkomen heeft om het bedrag te lenen wat hij hiervoor nodig heeft

Kopen met hulp

Totdat hij online iets las over de Generatiehypotheek. Zijn vader stemde ermee in om mededebiteur te worden voor het deel van de hypotheek dat Daan nu nog niet kan betalen. De financieel adviseur heeft alle inkomsten, uitgaven en wensen van Daan en zijn vader op een rijtje gezet en meegenomen in de beoordeling van de hypotheekaanvraag. Door de hulp van zijn vader kon Daan toch het huis kopen.

Dit is een uitkomst voor (groot)-ouders die geen eigen huis met overwaarde hebben of de mogelijkheid om te schenken, maar wel voldoende inkomen hebben. Lees meer over de voorwaarden en mogelijkheden voor (groot)-ouders van kopen met hulp. Rabobank denkt graag met je mee in oplossingen. Er is soms meer mogelijk dan je denkt.

Ontdek de mogelijkheden voor kopen met hulp

Ik heb niet genoeg spaargeld. Kan ik toch een huis kopen?

Als je een hypotheek aanvraagt, kun je maximaal de waarde van een huis lenen. De bijkomende kosten, de zogeheten kosten koper, moet je met eigen geld betalen. Ook het inrichten van je huis kost geld. Om al deze kosten te kunnen betalen, heb je spaargeld nodig. Start daarom vandaag nog met sparen voor je eerste huis. Het aanmaken van een Spaarpotje in de Rabo Bankieren App kan je hierbij helpen.

Lees meer over sparen voor een eigen huis Ontdek waarvoor je straks ook geld nodig hebt

Tip: Bereken wat je maximaal kan lenen

Bereken je hypotheek

Ben je benieuwd wat je maximaal zou kunnen lenen? Het berekenen van je maximale hypotheek is de eerste stap op weg naar je eerste huis.

Bepaal of je kunt kopen

onderwijzeres

Waarom het Eerste-huis-gesprek?

Onze maatschappij verandert. Je moet straks langer doorwerken, terwijl je pensioen mogelijk lager is. Tijdelijke contracten komen steeds meer voor. En een studieschuld bijvoorbeeld kan het kopen van een huis in de weg staan.

Omdat elke persoonlijke situatie weer anders is, bieden wij het Eerste-huis-gesprek aan. Er is wellicht meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Start je Eerste-huis-gesprek

Handige links

Zelf regelen Contact Chat