Eerste huis kopen

Voor het eerst een huis kopen, is een spannend moment. Er zijn veel zaken waar u over moet nadenken en beslissen. Daar helpen we u graag bij.

Persoonlijk advies en begeleiding

De Rabobank helpt. Van uw eerste oriëntatie tot het afsluiten van de hypotheek en erna. Zo kunt u zich online oriënteren op wat u kunt lenen of samen met een hypotheekadviseur. En wanneer uw hypotheekvraag concreet wordt, gaan we samen het adviesgesprek aan. Zo komen we tot een hypotheek die helemaal aansluit op uw persoonlijke situatie.

  • persoonlijk en duidelijk advies
  • vrijblijvend gratis oriëntatiegesprek
  • online oriënteren in het Rabobank Hypotheekdossier

In onderstaande video leggen wij uit hoe de eerste stappen van het kopen van een huis bij de Rabobank verlopen.

Wat kunt u lenen?

Voordat u een huis koopt, wilt u weten wat u kunt lenen en welke maandlasten daarbij horen. U krijgt een globale indicatie door een snelle berekening te maken. Een meer gedetailleerde berekening maakt u in het online Rabobank Hypotheekdossier. Dit kunt u zelf invullen of samen met een adviseur tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek.

Snelle hypotheekberekening maken

Kijken en kopen

Nu begint eigenlijk het leukste deel: rondsurfen op huizensites en huizen kijken. Met het maximale leenbedrag in uw achterhoofd kunt u bieden op uw droomhuis. Als u het met de verkoper eens wordt over de prijs, kan het koopcontract worden getekend.

Hypotheek regelen

Om de hypotheek te regelen, maakt u een afspraak voor een betaald adviesgesprek met uw hypotheekadviseur. Uw adviseur begeleidt u totdat de hypotheek is ondertekend bij de notaris. Maar ook daarna blijven we met u in contact om uw hypotheek up to date te houden.

In onderstaande video leggen wij uit hoe deze stappen van het kopen van een huis bij de Rabobank verlopen.

Hoe gaat het nu verder?

Wat kunt u verwachten als u een huis gaat kopen? Wanneer kunt u een bod uitbrengen, op welk moment gaat u een hypotheek regelen? Lees wat de Rabobank hierin kan betekenen.

Lees meer over het kopen van een huis

Meer informatie over eerste huis kopen

Kan ik als starter een hypotheek krijgen?

Gunstige tijd om een huis te kopen

Hulp van ouders met de Generatiehypotheek

Hulp van gemeente met de Starterslening

Duurzame nieuwbouw? Rentekorting met de Rabo GroenHypotheek

Veelbesproken actuele onderwerpen over hypotheken op Bankenoverhypotheken.nl

Lees meer over veranderingen in de hypotheekregels 2018