Duurzaam verbouwen

Investeren in uw huis

Met duurzame investeringen in uw huis bespaart u op uw energierekening en verhoogt u het comfort in huis. Bovendien laat een investering in veel gevallen de waarde van uw woning stijgen en spaart u het milieu.

Duurzaam verbouwen betalen

Een duurzame verbouwing betalen kan onder andere:

  • met een Energiebespaarlening
  • door een extra hypotheek te nemen
  • met spaargeld

Duurzaam verbouwen met een Energiebespaarlening

Via de Energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een aantrekkelijke rente geld te lenen voor energiebesparende maatregelen. De overheid, ASN-bank en de Rabobank maken deze lening mogelijk. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van een Energiebespaarlening op www.energiebespaarlening.nl.

Duurzaam verbouwen met een extra hypotheek

De kosten voor een duurzame verbouwing kunt u vaak meefinancieren in uw hypotheek. Zit u aan het maximale hypotheekbedrag? Dan kunt u wellicht extra hypotheek krijgen voor energiebesparende maatregelen omdat daarmee uw maandelijkse energielasten dalen. Hieronder worden de twee regelingen voor een extra hypotheek uitgelegd.

Extra hypotheek als u investeert in een duurzaam huis

U koopt een huis waar mogelijkheden liggen om te besparen op energie. Denk bijvoorbeeld aan dak- of gevelisolatie, zonnepanelen of de aanschaf van een HR-ketel of zonneboiler. In dat geval kan de Rabobank tot € 9.000 extra hypotheek verstrekken. Van de besparing op uw energierekening kunt u bijvoorbeeld een deel van de lasten van de extra hypotheek betalen. Voorwaarde is dat de totale hypotheek niet meer dan 106% van de waarde van de huis ná verbouwing mag bedragen. Om voor deze extra hypotheek in aanmerking te komen, moet uw inkomen minimaal € 33.000 zijn.

Extra ruimte voor Nulopdemeter-woning

In een Nulopdemeter-woning wekt het huis meer energie op dan het huishouden verbruikt. Bij het kopen of verbouwen van een dergelijk huis kunt u maximaal € 25.000 extra hypotheek krijgen. Om voor deze extra hypotheek in aanmerking te komen, moet uw inkomen minimaal € 33.000 zijn.

Voorwaarde voor een extra hypotheek

U moet met een energieprestatiecertificaat kunnen aantonen dat er daadwerkelijk sprake is van een Nulopdemeter-woning. Bespreek met uw adviseur of u in aanmerking komt voor deze extra hypotheekruimte.

Duurzaam verbouwen met spaargeld

Spaargeld gebruiken voor een duurzame verbouwing is vaak voordeliger dan het afsluiten van een lening. U heeft dan:

  • lagere maandlasten door een lagere energierekening
  • een waardevermeerdering van uw huis zonder dat uw schuld stijgt

Benieuwd waarop u kunt besparen?

U wilt investeren in een duurzame woning. Maar waar begint u? Hoe weet u in welke maatregel u het beste kunt investeren? En hoe vindt u de juiste partijen om die maatregel uit te laten voeren?

De Rabobank helpt u verder. Rabobank werkt samen met het online platform GreenHome waar u met de HuisScan snel ziet wat de beste energiezuinige maatregelen zijn én waar u vakspecialisten uit uw regio kunt vinden.

Doe de HuisScan op GreenHome.nl*

* GreenHome maakt gebruik van open databronnen, bijvoorbeeld van het CBS en het Kadaster. Aan de uitkomsten van de HuisScan kunnen geen rechten worden ontleend in de richting van de Rabobank.

Meer informatie

Elke situatie is anders. Onze adviseur bespreekt graag wat voor u een goede optie is.

Contact

Rabobank