De 10 pluspunten van een Rabobank Hypotheek

Een hypotheek scoort op méér dan hypotheekrente alleen

Waarom een hypotheek bij de Rabobank?

Lage maandlasten, wie wil dat niet? Bij het vergelijken van hypotheken zoekt u dus ongetwijfeld naar een hypotheek met lage rente. Maar het is verstandig verder te kijken. Een hypotheek scoort op méér dan hypotheekrente alleen. Wist u dat hypotheken van de Rabobank door MoneyView worden beoordeeld met 5 sterren? En dat de gesprekken met onze adviseurs door klanten worden gewaardeerd met een 8,5?

Waarom u een hypotheek bij de Rabobank zou moeten afsluiten, hebben wij in 10 pluspunten voor u op een rij gezet.

1. Getekende hypotheekofferte is 12 maanden geldig

Een getekende hypotheekofferte met Plusvoorwaarden is voor aankoop van een huis 12 maanden geldig. Heeft u gekozen voor Basisvoorwaarden dan is de hypotheekofferte 6 maanden geldig. U hoeft zich dus een jaar lang geen zorgen te maken over de afspraken in de hypotheekofferte. Voor het oversluiten van uw hypotheek is een offerte 3 maanden geldig en voor verhoging van uw bestaande hypotheek 6 weken.

2. Hypotheekofferte geeft garantie dat u de hypotheek krijgt

Een hypotheekofferte is niet alleen ons aanbod aan u, maar geeft u ook de zekerheid dat u de hypotheek daadwerkelijk krijgt.


Voor het adviesgesprek met de adviseur levert u documenten aan, zoals een salarisstrook, werkgeversverklaring en koopovereenkomst. Op basis van deze documenten kunnen wij een hypotheekofferte maken die past bij uw mogelijkheden. Zodra u de offerte van ons krijgt, weet u zeker dat u de woning kunt kopen.

3. U betaalt de rente uit uw hypotheekofferte, of zelfs een lagere rente

Als de hypotheek ingaat binnen 3 maanden na de offertedatum betaalt u de rente uit de offerte, ook als de rente inmiddels is gestegen. Wanneer de rente op dat moment lager is dan de rente uit uw offerte, geldt voor u de lagere rente. Gaat de hypotheek later in dan 3 maanden na de offertedatum, dan betaalt u de rente die geldt 3 maanden na de offertedatum of de rente uit de offerte als die lager is.
Dit pluspunt geldt niet bij een hypotheek met Basisvoorwaarden. Bij deze hypotheek betaalt u altijd de rente uit uw hypotheekofferte.

4. U betaalt geen extra afsluitkosten voor een overbruggingshypotheek

Als u een huis heeft gekocht en uw oude huis is nog niet verkocht, dan heeft u tijdelijk twee hypotheken. Als u in dit geval een overbruggingshypotheek nodig heeft, hoeft u hiervoor geen extra afsluitkosten te betalen.

5. U betaalt geen kosten bij tussentijds aanpassen van uw renteopslag

Het door u geleende hypotheekbedrag wordt afgezet tegen de marktwaarde van uw huis. Soms betaalt u een opslag op de hypotheekrente, bijvoorbeeld als u geen Nationale Hypotheek Garantie heeft, of wanneer u meer dan 67,5 % van de marktwaarde leent. Wanneer uw huis voldoende in waarde is gestegen en/of u heeft voldoende afgelost, kan de opslag mogelijk naar beneden. Geef dit dan aan ons door, en wij passen kosteloos tussentijds de rente aan.

6. Tot 20% van de oorspronkelijke hoofdsom zonder vergoeding aflossen

U kunt elk jaar tot 20% van uw oorspronkelijke hypotheek zonder vergoeding aflossen. In de hypotheekvoorwaarden staat welk percentage voor uw hypotheekleningdeel geldt. Aflossen kan ook fiscale gevolgen hebben. Bekijk daarom goed wat in uw situatie verstandig is.

7. Korting op hypotheekrente met een Rabobank betaalpakket

Als u een betaalpakket bij ons heeft, kunt u in aanmerking komen voor een korting op uw hypotheekrente. Voorwaarden zijn onder andere dat uw inkomen op deze betaalrekening wordt gestort, dat uw hypotheeklasten via een volmacht van de rekening worden afgeschreven en dat een nieuwe rentevaste periode begint.

8. De rente over uw bouwdepot is even hoog als uw hypotheekrente

Het geld van een hypotheek voor nieuwbouw of verbouwing storten wij op een bouwdepot. Hiervan betaalt u de facturen voor de bouw. De rente die u ontvangt over het geld op het bouwdepot is even hoog als de rente die u voor de hypotheek betaalt.

9. Ook met een flexibel inkomen een Rabobank Hypotheek

Flexwerkers die minimaal 1 jaar werken voor Randstad, Tempo-Team of Yacht kunnen bij de Rabobank met een perspectiefverklaring een hypotheek aanvragen. Bij een perspectiefverklaring wordt gekeken naar vooruitzichten op werk en inkomenszekerheid in plaats van naar baanzekerheid. 

Ook flexwerkers die geen perspectiefverklaring hebben, kunnen bij ons terecht voor een hypotheek. We kijken dan naar het inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren.

10. Goede mogelijkheden voor een hypotheek voor zzp'ers

Ook als zelfstandig ondernemer kunt u een hypotheek krijgen. Om de hoogte van de lening te bepalen, kijkt de bank in de meeste gevallen naar de drie laatste jaarrekeningen.

Meer lenen bij de Rabobank

Bij de Rabobank mag u als zzp’er vaak meer lenen dan bij andere banken. Bij ons is het maximale leenbedrag gelijk aan dat van iemand in loondienst, dus tot 101% (2017) van de woningwaarde. Bij sommige geldverstrekkers kun je als zzp ‘er minder lenen dan als particuliere klant.

Startende zzp’er: 1 jaarrekening en een prognose

Voor startende zzp’ers heeft de Rabobank ook een oplossing. Als u 1 volledige jaarrekening kunt laten zien en door een accountant een prognose laat maken voor het komende jaar, kunnen we al beoordelen of u voor een hypotheek in aanmerking komt. Wilt u lenen met Nationale Hypotheekgarantie? Dat is mogelijk. Vraag uw adviseur om meer informatie.

Vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen

Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek met onze adviseurs en krijg inzicht in uw financiële mogelijkheden. U kunt ook vrijblijvend binnenlopen op een Hypotheek Inloopspreekuur bij een Rabobank bij u in de buurt.

Contact

Rabobank