De 10 pluspunten van een Rabobank Hypotheek

Financieel gezond wonen met een passende hypotheek

Waarom een hypotheek bij de Rabobank?

Wij helpen je graag om financieel gezond te wonen. Daar hoort een hypotheek bij die snapt wat voor jou belangrijk is. Of je nu droomt van een eigen stekkie, iets groter wil wonen of een plekje zoekt met kantoor aan huis. Wij vinden het belangrijk dat een hypotheek past en blijft passen bij jouw situatie. Hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Ook voor jou is er een hypotheek met wel 10 pluspunten:

1. Financieel gezond wonen met een passende hypotheek

Financieel gezond wonen vraagt om een hypotheek die je kunt betalen. Nu én straks. Daarom kijken we samen met jou naar een passende hypotheek. Dat betekent dat we niet alleen kijken naar het bedrag dat je nu kunt lenen, maar ook of de lasten betaalbaar blijven bij een verandering in je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld als je je baan verliest of met pensioen gaat. Zo proberen we ervoor te zorgen dat je nu en in de toekomst prettig kunt wonen.

2. Maak zelf een betrouwbare berekening met het Rabobank Hypotheekdossier

Kun je niet wachten om te weten hoeveel je ongeveer kunt lenen? Dat hoeft ook niet dankzij onze handige online tool. Maak een persoonlijke berekening met het Rabobank Hypotheekdossier. Het invullen is eenvoudig en zo gebeurd. Zo krijg je een goed beeld van jouw toekomstige hypotheek en maandlasten.

Ga naar het Rabobank Hypotheekdossier

3. Korting op de advieskosten bij een goede voorbereiding op je adviesgesprek

Een huis kopen is al prijzig genoeg. Daarom helpt de Rabobank je graag besparen op de advieskosten. Upload de documenten in je eigen Rabobank Hypotheekdossier en deel het dossier met de hypotheekadviseur. Je krijgt dan tot € 300 korting op de advieskosten.
De hypotheekadviseur heeft de documenten minstens vijf dagen voor het adviesgesprek nodig. Dan kan hij zich goed inlezen in jouw situatie.

4. Hypotheekofferte binnen? De hypotheek is van jou

Je hebt de offerte binnen. Dan kun je wat ons betreft eigenaar worden van het huis dat jij graag wilt kopen. Je krijgt meteen een offerte in plaats van een rentevoorstel. Zo’n rentevoorstel is namelijk geen garantie voor een hypotheek. Als je onze offerte tekent, weet je zeker dat je de hypotheek ook krijgt.

5. Jouw getekende hypotheekofferte is maximaal 12 maanden geldig

Heb je onze hypotheekofferte getekend? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over een latere sleuteloverdracht. Bij ons is een hypotheek met Plusvoorwaarden maar liefst 12 maanden geldig. Een hypotheek met Basisvoorwaarden is 6 maanden geldig. Zo heb je voldoende tijd om je bezig te houden met de leukere zaken rond het kopen van een huis. Bijvoorbeeld de inrichting van je nieuwe woning.

6. De rente in de hypotheekofferte krijg je zeker

Met onze hypotheek ben je zeker van de rente uit je hypotheekofferte. Stijgt de rente nog, dan geldt dit niet voor jou. Kies je voor een hypotheek met Plusvoorwaarden dan krijg je zelfs een lagere rente als de hypotheekrente in de tussentijd is gedaald. Met een hypotheek met Basisvoorwaarden krijg je geen lagere rente als de hypotheekrente daalt, maar krijg je gewoon de rente uit je hypotheekofferte.

7. Betaalrekening bij de Rabobank? Dan krijg je korting op de hypotheekrente

We belonen je graag als je klant van ons bent of wordt. Als je een betaalrekening hebt bij de Rabobank, dan krijg je korting op de hypotheekrente. En profiteer je dus van lagere maandlasten. Het is onder andere nodig dat je inkomen op deze rekening binnenkomt.

Lees meer over betaalpakketkorting

8. Goede hypotheekmogelijkheden met een flexibel of geen vast inkomen

Geen vast contract en toch een hypotheek? Dat is in veel gevallen mogelijk bij de Rabobank. Wel zo prettig in een wereld met een groeiend aantal zzp’ers, ondernemers en uitzendkrachten.

Wat hebben we van je nodig?

Zzp’ers en ondernemers

  • Ondernemer: Jaarcijfers van de afgelopen drie kalenderjaren.
  • Startende ondernemer: Jaarrekening van een volledig jaar en een prognose van een accountant voor het komende jaar.

Flexwerkers

  • Flexwerker: Inkomen van de afgelopen drie jaar.
  • Startende flexwerker: Perspectiefverklaring waarin staat dat je goede toekomstmogelijkheden hebt. Je krijgt deze van je uitzendbureau als je hier minimaal 1 jaar voor werkt.

Lees meer over een hypotheek zonder vast contract

9. De rente op je bouwdepot is gelijk aan de hypotheekrente

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Of laat je een kluswoning verbouwen naar jouw smaak? Dan heb je te maken met een bouwdepot. Op deze rekening staat het deel van de hypotheek dat nodig is voor de bouw of verbouwing. Je betaalt hiervan de facturen van de aannemer. De rente die je op je bouwdepot ontvangt, storten we maandelijks op je betaalrekening. Bij ons is de rente op je bouwdepot gelijk aan de hypotheekrente op dat moment. De rente op je bouwdepot verandert niet. Ook niet als de rente op jouw hypotheek verandert. Een bouwdepot loopt maximaal twee jaar.

Lees meer over een bouwdepot

10. Je kunt tot 20% van de oorspronkelijke hypotheek zonder vergoeding aflossen

In de hypotheekvoorwaarden staat welk percentage je vergoedingsvrij extra kunt aflossen. Zo betaal je een deel van jouw hypotheek terug. Een prettig idee, want je kunt er zo voor zorgen dat het maandbedrag daalt. Bovendien heb je minder kans op een restschuld. Er zijn ook andere mogelijkheden om meer met je geld te doen. Met de afloscheck bereken je wat extra aflossen of een alternatief je kan opleveren. Dit helpt om een keuze te maken die nu en in de toekomst bij je past.

Doe de afloscheck

Vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen

Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek met onze adviseurs en krijg inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Je kunt ook vrijblijvend binnenlopen op een Hypotheek Inloopspreekuur bij een Rabobank bij jou in de buurt

Contact

Rabobank