Hypotheek oversluiten

Bekijk of het interessant is uw hypotheek over te sluiten

Hypotheek oversluiten en uw maandlasten verlagen

Een hypotheek oversluiten kan interessant zijn als de actuele hypotheekrente lager is dan de rente die u nu betaalt. Zo kunt u misschien uw maandlasten verlagen. Ook een hypotheek die ergens anders loopt, kunt u oversluiten naar de actuele rente bij de Rabobank. De lening bij uw huidige hypotheekverstrekker wordt dan afgelost en u wordt hypotheekklant bij de Rabobank.

Hypotheek oversluiten naar de actuele hypotheekrente

Overweegt u om uw rentecontract over te sluiten naar de actuele hypotheekrente? Afhankelijk van uw rentevorm en de resterende looptijd van uw rentevaste periode betaalt u mogelijk een vergoeding vervroegd aflossen en kosten voor het aanpassen van uw hypotheek.

Als u een variabele rente heeft:

  • betaalt u geen vergoeding vervroegd aflossen voor het omzetten naar vaste rente
  • betaalt u wijzigingskosten voor aanpassen van de hypotheek

Lees meer over wijzigingskosten

Als u een vaste rente heeft:

  • Betaalt u meestal vergoeding vervroegd aflossen als de rentevaste periode nog niet is afgelopen. Dit is onder andere afhankelijk van de resterende looptijd van de rentevaste periode.
  • Betaalt u wijzigingskosten voor aanpassen van de hypotheek.

Wilt u uw hypotheekrente wijzigen, maar niet de vergoeding betalen? Sinds 1 juli 2016 biedt de Rabobank rentemiddeling aan als extra service mogelijkheid voor het wijzigen van uw rentecontract. Bij rentemiddeling wordt de vaste rente van uw huidige rentecontract gemiddeld met de actuele vaste rente. Daarbij wordt rekening gehouden met de resterende looptijd van uw huidige rentecontract en de periode van de nieuwe vaste rente. Op de periode van de nieuwe vaste rente wordt de resterende looptijd van uw huidige rentecontract in mindering gebracht.

Lees meer over het wijzigen van uw hypotheekrente

Maak een afspraak met uw adviseur

Wilt u weten of het aantrekkelijk is om uw hypotheekrente aan te passen? Maak dan een afspraak met uw adviseur. Tijdens een oriënterend gesprek maakt de adviseur een berekening waaruit blijkt of oversluiten voor u gunstig is. Ook kunt u de mogelijkheid van het meefinancieren van de boeterente bespreken.

Lees meer over veranderingen in de hypotheekregels 2018

Hypotheek oversluiten naar de Rabobank

Overweegt u om uw hypotheek over te sluiten naar de Rabobank? U bent bij ons van harte welkom. De kosten van het oversluiten van uw hypotheek naar de Rabobank wilt u terugverdienen met lagere maandlasten. Onder kosten verstaan we:

  • vergoeding voor vervroegd aflossen
  • advies- en afsluitkosten voor uw nieuwe hypotheek
  • notaris- en taxatiekosten

Is oversluiten voor u verstandig?

Bereken of oversluiten voor u verstandig is. In het Rabobank Hypotheekdossier kunt u berekenen binnen welke termijn u de kosten van oversluiten heeft terugverdiend. Loopt uw rentevaste periode binnenkort af? Dan is uw hypotheek oversluiten naar de Rabobank mogelijk voordelig omdat u geen vergoeding betaalt. 

Een hypotheek is méér dan alleen de hypotheekrente. Naast de kosten en lagere maandlasten, is het ook goed om naar de voorwaarden te kijken als u uw hypotheek wilt oversluiten. Bij de Rabobank kunt u kiezen uit de Basis- en Plusvoorwaarden. Welke voorwaarden het beste bij u passen is afhankelijk van uw voorkeur. De Basisvoorwaarden zijn hypotheekvoorwaarden met een lagere rente. De Plusvoorwaarden zijn hypotheekvoorwaarden met meer mogelijkheden en meer flexibiliteit.

Ontdek de 10 pluspunten van een Rabobankhypotheek

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Maak dan een afspraak.

Contact

Rabobank