KeuzePlus Hypotheek

Overwaarde van uw huis gebruiken

  • uw overwaarde benutten
  • opnemen wanneer u wilt, tot een afgesproken limiet
  • u betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag
  • variabele rente

Overwaarde gebruiken met de KeuzePlus Hypotheek

Met de KeuzePlus Hypotheek kunt u overwaarde van uw huis gebruiken voor een grote uitgave of extra bestedingsruimte. U kunt zelf kiezen wanneer u een bedrag opneemt. U kunt geld opnemen uit uw KeuzePlus Hypotheek tot de afgesproken limiet.

Kunt u de lasten niet betalen of heeft u een aanvulling op uw inkomen nodig, dan is het Rabo OverwaardePlan misschien interessant.

Meer lezen over het Rabo OverwaardePlan

Variabele rente

De rente van uw KeuzePlus Hypotheek is variabel, deze kan elk moment stijgen of dalen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Naar de actuele rente

Geen hypotheekrenteaftrek mogelijk

Sinds 1 januari 2013 zijn de voorwaarden voor de hypotheekrenteaftrek veranderd. Als u een nieuwe hypotheek afsluit, dan moet u deze in maximaal 30 jaar volledig annuïtair of lineair aflossen om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. De KeuzePlus Hypotheek voldoet hier niet aan. U kunt dan ook geen KeuzePlus Hypotheek meer afsluiten met hypotheekrenteaftrek. Wilt u wel hypotheekrenteaftrek? Kies dan een andere hypotheekvorm.

Had u op 1 januari 2013 al een KeuzePlus Hypotheek? Dan adviseren wij u om geen extra opnames meer te doen. De hypotheekrente daarover is dan niet aftrekbaar. Ook niet wanneer u het geld gebruikt voor de aankoop of verbouwing van uw huis.

Er geldt één uitzondering. Heeft u dit of vorig jaar een aflossing gedaan op een hypotheek waarvoor het overgangsrecht geldt? En bent u voor dit afgeloste bedrag niet opnieuw een lening onder het overgangsrecht aangegaan? Dan kunt u voor maximaal het afgeloste bedrag toch gebruikmaken van hypotheekrenteaftrek, als u dit jaar een extra opname doet binnen de ruimte in uw KeuzePlus Hypotheek. Is de uitzondering voor u niet van toepassing en wilt u wel hypotheekrenteaftrek? Laat dan uw KeuzePlus Hypotheek eerst omzetten in een andere hypotheekvorm.

KeuzePlus Hypotheek aflossen

Het opgenomen bedrag kunt u altijd terugbetalen, bijvoorbeeld met de opbrengst uit de verkoop van uw huis. Levert de verkoop van uw huis niet voldoende op? Dan houdt u mogelijk een schuld over.

Meer lezen over restschuld

Bijkomende kosten

Bij het afsluiten van dit product betaalt u advies- en afsluitkosten.

Geld opnemen uit uw KeuzePlus Hypotheek

U krijgt een aparte rekening voor uw KeuzePlus Hypotheek. Zo houdt u overzicht over uw opnames. Als u zelf opnames wilt doen, kunt u hiervoor een pinpas aanvragen. Hiermee betaalt u uw aankopen direct van uw KeuzePlus Hypotheek. De kosten voor het gebruik van deze pinpas vindt u in het overzicht tarieven van particulier betalingsverkeer.

Bekijk de tarieven en limieten van particulier betalingsverkeer

Meer informatie over de KeuzePlus Hypotheek

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend oriënterend gesprek? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Of loop vrijblijvend binnen op een Hypotheek Inloopspreekuur bij een Rabobank bij u in de buurt.