Jong stel met verhuisspullen in hun handen.

Betaalpakketkorting hypotheek

Sluit je een hypotheek af met een nieuwe rentevaste periode? Met een betaalrekening bij Rabobank kun je dan in aanmerking komen voor 0,2% betaalpakketkorting op de hypotheekrente.

Voorwaarden betaalpakketkorting

    Je ontvangt betaalpakketkorting als je een betaalrekening bij Rabobank hebt waarop je je inkomen laat binnenkomen en je de hypotheeklasten via een volmacht van deze rekening betaalt. Betaalpakketkorting geldt alleen bij het ingaan van nieuwe rentevaste periodes. Als je rentevaste periode eenmaal is ingegaan, kan je tijdens die periode niet alsnog betaalpakketkorting krijgen. Betaal je de lasten van het leningdeel niet meer via volmacht van een betaalrekening bij Rabobank? Of komt je inkomen niet meer binnen op deze betaalrekening? Dan kan de betaalpakketkorting vervallen. Betaalpakketkorting geldt alleen bij vaste rente en vaste rente met rentebedenktijd voor particuliere hypotheken. Andere vormen en de OverbruggingsHypotheek zijn uitgesloten van betaalpakketkorting. Het is mogelijk dat er een moment komt dat we geen betaalpakketkorting meer aanbieden. Je komt er dan dus niet meer voor in aanmerking. Ook kunnen we voor nieuwe rentevaste periodes de voorwaarden voor betaalpakketkorting aanpassen.

Krediet en totaalbedrag

Onderstaande krediettabel is een berekening van het totale bedrag bij een lening van €300.000,00 met basisvoorwaarden, >90% marktwaarde en Betaalpakketkorting. Er is uitgegaan van 10 jaar vaste rente van 4,60% (rente op 28-07-2023).

Totaal KredietbedragVaste debetrentevoet [1]Jaarlijks kostenpercentage (JKP) [2]Termijnbedrag per maand [3]Duur van de Krediet-overeenkomst/aantal termijnen[4]Totaalbedrag [5]
€ 300.000,004,60%4,70%€ 1.537,93360€ 557.992,92

[1] Gedurende de rentevast periode van 10 jaar staat deze rente vast. Dit is de rente voor een Annuïteitenhypotheek zonder NHG (met Basisvoorwaarden) en meer dan 90% van de marktwaarde van de woning, met Betaalpakketkorting van 0,20% (als je een betaalpakket bij Rabobank hebt).

[2] Het JKP geeft aan wat je jaarlijks aan rente en kosten betaalt voor je krediet als percentage van het totale kredietbedrag.

[3] Bij de berekening is ervan uitgegaan dat de rente voor een periode van 30 jaar gelijk blijft. Als je tijdens de looptijd een nieuwe periode afspreekt om je rente vast te zetten dan heeft dat gevolgen voor jouw maandtermijn. Deze kan dan hoger of lager zijn.

[4] Dit is in maanden. Uitgaande van een looptijd van 30 jaar gaat het hier om 360 maandtermijnen.

[5] Deze totale kosten bestaan uit de te betalen rente, het af te lossen bedrag, de kosten van een Rabo Direct Pakket van €2,95 per maand, de geschatte kosten bij de notaris voor de hypotheekakte van € 750,00, de advies- en afsluitkosten van € 1.925,00 en de geschatte taxatiekosten van € 600,00. Hierin zijn niet opgenomen de kosten van een overlijdensrisicoverzekering en een opstalverzekering.

Persoonlijk hypotheekgesprek

We vinden het belangrijk dat een hypotheek bij jouw situatie en woonwensen past. Daarom denken we graag met je mee. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek met een adviseur. Dit kan makkelijk online via videogesprek, waar en wanneer het jou uitkomt.