stelletje pakt dozen in

Hypotheekvormen en voorwaarden

Ben je op zoek naar een hypotheek die past bij jouw situatie? Bij de Rabobank hebben we verschillende hypotheekvormen en –voorwaarden. Deze zijn de basis voor onze hypotheekproducten. Vergelijk de vormen, voorwaarden en producten en bepaal welke het beste aansluit op jouw wensen.

Hypotheekvormen

Je hypotheekvorm bepaalt de manier waarop je de hypotheek aflost. Wil je gelijke maandlasten houden tijdens de looptijd of steeds lagere maandlasten? Of mogen de netto lasten stijgen, omdat je inkomen ook gaat stijgen? Lees meer over de vormen.

Grafiek Annuïteitenhypotheek met rente en aflossing

Annuïteitenhypotheek

Netto maandlasten worden steeds iets hoger.

Gelijke bruto maandlasten tijdens de rentevaste periodeLagere netto maandlasten in het begin bij hypotheekrenteaftrekZekerheid dat de hypotheek op einddatum volledig is afgelost
Lineaire Hypotheek grafiek met rente en aflossing

Lineaire Hypotheek

Netto maandlasten worden steeds iets lager.

Bruto maandlast bij aanvang het hoogst, maar daalt elke maandSnellere aflossing, totale lasten lager dan een AnnuïteitenhypotheekZekerheid dat de hypotheek op einddatum volledig is afgelost
Grafiek Aflossingsvrije hypotheek met rente en aflossing

Aflossingsvrije Hypotheek

Lagere maandlasten. Alleen rente, geen aflossing tijdens de looptijd.

Aflossen hoeft niet tijdens de looptijd, maar het mag en kan welIn één keer aflossen bij verkoop van de woning of uiterlijk op einddatumVaak geen hypotheekrenteaftrek mogelijk

Wat is het verschil tussen een Annuïteiten of Lineaire Hypotheek?

Bij het kiezen van een hypoheek heb je keuze uit verschillende hypotheekvormen. Waaronder de Annuïteiten Hypotheek of de Lineaire Hypotheek. Benieuwd naar de verschillen tussen deze twee hypotheekvormen? In deze video vertellen wij je alles wat je moet weten.

Voorwaarden hypotheek

Bij een passende hypotheekvorm horen ook passende voorwaarden. De Rabobank biedt verschillende hypotheekvoorwaarden. Je kiest afhankelijk van jouw situatie voor of de Basis- of de Plusvoorwaarden. Een combinatie van deze voorwaarden is niet mogelijk.

Klantinformatie lenen en wonen

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke beslissing. In de volgende documenten lees je meer over wat je van de Rabobank kunt verwachten.

Koppel kijkt door het raam van hun nieuwbouwhuis

Een hypotheekproduct passend bij jouw wensen

Onze hypotheekproducten bestaan uit een hypotheekvorm en de voorwaarden die je kiest. Sommige producten hebben verschillende aanvullende eigenschappen. Zo kies je een hypotheekproduct dat precies aansluit op het doel van je lening en jouw wensen.

hypotheek berekenen

Ga in gesprek met een adviseur

In een gratis en vrijblijvend oriëntatie gesprek krijg je een indicatie van wat je maximaal kan lenen. Onze adviseurs bekijken samen met jou de mogelijkheden die passend kunnen zijn voor jouw situatie. Een afspraak maken gaat snel en gemakkelijk.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer