Introductie Explain guidance

8 juli 2021 11:28

Past de aanvraag voor jouw klant niet binnen het acceptatiebeleid van Rabobank, maar vind je de hypotheek in dit specifieke geval toch verantwoord? In bepaalde situaties kun je afwijken van het acceptatiebeleid. Dit noemen we een Explain.

Drie mensen kijken naar een bouwtekening

Aanvragen met een explain

Op dit moment gebruik je hiervoor het formulier 'Verzoek tot explain of afwijking van het Acceptatiebeleid Rabobank hypotheken via het intermediair'. Maar dit formulier helpt je te weinig om een goede explain te schrijven. Hierdoor gaat een dossier meerdere keren heen en weer en wordt het een tijdrovend proces.

Daarom introduceren we de Explain guidance intermediair. Met deze handleiding helpen wij je bij het motiveren van jouw aanvraag. Met als doel: een compleet adviesdossier en een snellere acceptatie. De handleiding is een hulpmiddel dat laat zien hoe je jouw motivatie het beste kunt opbouwen.
De lopende explain-dossiers behandelen we nog op de oude manier.

Bekijk de handleiding op de portal

Tip: Vink aan dat het om een explain gaat

Wist je dat je in je adviespakket kunt aanvinken dat je aanvraag een maatwerkoplossing (explain) betreft? Als wij jouw vinkje zien, komt de aanvraag direct op de juiste plek terecht. Ook dit draagt bij aan een snellere acceptatie. Vooral dat vinkje zetten dus.

Illustratie van een lampje met een oranje blaadje