Tijdelijk langere opnametermijn nieuwbouw

12 mei 2022 16:24

De financiering van de woning van je klanten moet natuurlijk zo soepel mogelijk verlopen. Wij verlengen daarom tijdelijk de opnametermijn voor hypotheekoffertes van nieuwbouwwoningen met Basisvoorwaarden.

Stel krijgt rondleiding van aannemer nieuwbouwhuis

Veel nieuwbouwprojecten hebben te maken met vertraging. Onder andere door de beperkte beschikbaarheid van bouwpersoneel en materiaal. We zien dat hypotheekoffertes met Basisvoorwaarden die we verstrekken voor nieuwbouwwoningen daardoor niet altijd binnen de opnametermijn bij de notaris kunnen passeren.

Moet er door de vertraging een nieuwe hypotheekofferte worden aangevraagd, dan heeft dat door de huidige rentestijgingen vaak negatieve gevolgen voor je klanten. Soms is de aankoop van de woning zelfs niet meer haalbaar. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom verlengen we tijdelijk de opnametermijn voor hypotheekoffertes met Basisvoorwaarden voor nieuwbouwwoningen met maximaal 6 maanden.

Wat moet je weten over de verlenging

we verlengen de opnametermijn met maximaal 6 maanden;de nieuwe opnametermijn is de oorspronkelijke offertedatum + 12 maanden;de verlenging is tijdelijk en eenmalig;deze geldt voor hypotheekoffertes met Basisvoorwaarden voor nieuwbouw met een offertedatum tussen 01-11-2021 en 01-02-2022 en een opnametermijn tussen 01-05-22 en 01-08-22.