Vereenvoudigd acceptatie- en beheerbeleid per 13 juni

1 juni 2022 16:35

Op 13 juni 2022 start de tweede fase van ons nieuwe beleid Rabobank als Hypotheekverstrekker. Hierin zijn de volgende hoofdstukken toegevoegd : Zekerheden, Taxatie onderpand en Proactive Servicing ofwel bediening tijdens de looptijd. Ook is er een Overzicht mutaties en een Productgids toegevoegd aan het beleidsdocument.

stel aan tafel met adviseur en laptop

Wat je verder moet weten:

Alle inhoudelijke wijzigingen tot nu toe vind je in de VerschillenlijstVanaf 13 juni 2022 is er geen sprake meer van twee beleidsdocumenten. Het beleid Rabobank als Hypotheekverstrekker is dan leidend.

Nieuw: Proactive Servicing

Het hoofdstuk Proactive Servicing is nieuw. Het beschrijft de klantbediening tijdens de looptijd van de hypothecaire lening. We onderscheiden hierin Regulier Beheer en Preventief Beheer.
Als intermediair speel je een belangrijke rol bij het bedienen van jouw klanten tijdens de looptijd van hun hypothecaire lening. De komende periode komen er middelen beschikbaar om invulling te geven aan de beheeronderdelen. We starten met Regulier Beheer en als eerste met het onderdeel: beheer van overbruggingsfinancieringen. Daarnaast bieden we ook een hulpmiddel aan voor het indienen van andere wijzigingen tijdens de looptijd van de financiering: Guidance Beheer.

Handige overzicht van mutaties

Het document Overzicht mutaties is opgenomen in Rabobank als Hypotheekverstrekker. Zo zie je in één oogopslag per soort wijziging welke regels van toepassing zijn en welke toetsmomenten er zijn.

Productgids, alles over het Rabobank aanbod

Rabobank heeft een breed en divers aanbod aan aantrekkelijke hypothecaire leningen en kredieten. Om deze informatie voor jou en jouw klanten nog beter toegankelijk te maken is er een online Productgids. Hierin vind je productinformatie en kenmerken van alle hypotheekproducten van Rabobank.

Jouw aanvragen tot en met 12 juni 2022

Wil je nog een aanvraag op basis van het huidige beleid indienen? Zorg dan dat wij je aanvraag voor zondag 12 juni 2022 23.59 uur hebben ontvangen. Dan gaan wij er mee aan de slag. Het is belangrijk dat je aanvraag daarna binnen drie weken - uiterlijk 4 juli 2022 - compleet is.
We begrijpen dat sommige IKV en CDD aanvragen te complex zijn om de deadline van 3 weken te hanteren. Hier houden we rekening mee.

Bekijk de beleidsdocumenten

We houden je op de hoogte

De komende periode bieden we meer onderdelen van ons beleid aan. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Heb je nog vragen? Je contactpersoon binnen de intermediairdesk beantwoordt ze graag.