Klant doet zaken via telefoon

Klantidentificatie op afstand

In deze tijd zijn er minder live klantgesprekken. Ook verwachten we dat klanten meer advies willen via telefoon of videogesprek. Om ervoor te zorgen dat jij je klant goed kunt blijven adviseren, stellen wij per direct het proces ’Advies op afstand’ beschikbaar. Hiermee kun jij een klant telefonisch of via webcam adviseren en gaat het identificeren (en verifiëren) via een videoverbinding zoals Skype of Facetime. Dit proces is in ieder geval tot 1 juli aanstaande beschikbaar.

Werkwijze

Maak je gebruik van klantidentificatie op afstand? Dan ben je verplicht de identiteit van de bij het product betrokken personen vast te stellen middels onderstaande voorschriften. Daarnaast is ook het uitvoeren van een klantonderzoek verplicht (zie CDD informatiedocument intermediair). Hiervoor dien je de volgende stappen te doorlopen.

Voorafgaand aan de identificatie en verificatie op afstand heb je een kleurenkopie van het originele, geldige legitimatiebewijs van de klant ontvangen en beoordeeld. Via een webcam wordt de klant met hetzelfde originele, geldige legitimatiebewijs in beeld gebracht. Jij stelt de identiteit van de klant vast en verifieert deze zorgvuldig aan de hand van de vooraf ontvangen kleurenkopie van het originele, geldige legitimatiebewijs van de klant; daarbij worden uitsluitend door de bank toegestane legitimatiebewijzen gebruikt. De ingevulde (identificatie)gegevens op het aanvraagformulier te controleren en als deze gegevens niet juist en/of volledig zijn, deze te (laten) wijzigen of aan te (laten) vullen, zodat deze gegevens juist en volledig overeenkomstig op het aanvraagformulier zijn vastgelegd en voldoen aan het bepaalde in artikel 33 van de WWFT. Jij vermeldt op de kleurenkopie van het originele, geldige identiteitsbewijs van de klant dat verificatie heeft plaatsgevonden door middel van identificatie op afstand en stuurt deze aan de bank. Jij verstrekt op verzoek aanvullende relevante informatie met betrekking tot de door hem verrichte identificatie.

Let op: execution only is en blijft niet mogelijk. Er wordt altijd advies gegeven.

Vragen of onduidelijkheden?

Neem contact op met jouw intermediairdesk.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer