Een dochter met haar moeder zitten aan een tafel

Hypotheekoverzicht voor je klant in de Rabo App

Een betere woontoekomst gaat ook om financiële rust. De Rabo App kan je klant helpen. In de app krijg je inzicht in de verloop van je hypotheek en ontvang je verschillende tips over het verlagen van je maandlasten. Zo houd je klant grip op zijn of haar geldzaken. En kan jij je klant verder adviseren over de eventuele mogelijkheden bij het aanpassen van de hypotheek, mocht dat nodig zijn.

Hypotheekoverzicht

Inzicht in de hypotheek via de Rabo App

Met de app krijgt je klant toegang tot het Hypotheekoverzicht, waar hij of zij direct inzicht heeft in het verloop van de hypotheek. Daarnaast ontvangt je klant gepersonaliseerde tips. Bijvoorbeeld met mogelijkheden om de maandlasten verlagen. Of opties voor het verduurzamen van de woning. Dit kun je ook goed gebruiken tijdens een adviesgesprek over bijvoorbeeld oversluiten of verbouwen.

Ontdek het Hypotheekoverzicht
een vrouw kijkt op haar telefoon naar de Rabo App

Verandering van inkomen

Er bestaat altijd een kans dat het inkomen van je klant wijzigt. Dan is het voor je klant fijn om te weten dat hij of zij nog steeds de hypotheek kan betalen. In de Rabo App kan je klant met de handige functie ‘Wat als mijn inkomen wijzigt’ in vijf minuten checken wat minder inkomen betekent voor de betaalbaarheid van de hypotheek. Blijkt dat aanpassingen nodig zijn? Dan kan jij samen met de klant kijken naar de mogelijkheden.

Hypotheekverloop

Het hypotheekverloop van je klant

De Rabo App geeft je klant inzicht in het hypotheekverloop. In de app vind je een overzicht van allerlei belangrijke momenten, zoals het einde van de rentevaste periode, de uitkering van een spaarverzekering of het bereiken van de AOW-leeftijd. Ook ontvangt je in de app een overzicht van de rente, aflossingen, premies en inleggingen. Zo weet je klant precies welke lasten hij of zij wanneer kan verwachten. Toch fijn!

Misschien heeft je klant nog een van de volgende vragen

Hoe installeer ik de Rabo App?

Om de Rabo App te gebruiken, registreer je eerst je telefoon of tablet. Heb je de app nog niet eerder geïnstalleerd? Dan heb je hiervoor je bankpas en Rabo Scanner nodig.

Download de Rabo App op je toestel en kies ‘Registreren’. Kies ‘Nee’ en vervolgens ‘Registreren’. Houd je bankpas en Rabo Scanner bij de hand en volg de stappen in de app. De registratie is klaar! Vanaf nu heb je de app voor al je dagelijkse bankzaken. Inloggen doe je met de vijfcijferige code die je hebt aangemaakt. Je maakt de app persoonlijk met een gebruikersnaam en profielfoto.
Hoe bekijk ik het Hypotheekoverzicht via mijn pc of laptop?

Het Hypotheekoverzicht vind je naast de Rabo App ook via jouw ingelogde omgeving op de website. Als je dus via je pc of laptop het overzicht wilt bekijken, kun je dus gewoon online inloggen.

Brengt het wijzigen van mijn hypotheek kosten met zich mee?

Het is mogelijk je huidige hypotheek te wijzigen. Bijvoorbeeld het wijzigen van je hypotheekrente voordat de rentevaste periode is afgelopen. Bij wijzigen heb je in sommige situaties de keuze tussen wel of geen advies. Sowieso is een adviesgesprek altijd een goed idee. Je gaat dan namelijk in gesprek met je hypotheekadviseur en krijgt antwoord op je vragen. Ook kan jouw adviseur je inzicht geven in de betaalbaarheid van je hypotheek, zowel nu als in de toekomst, en de impact van eventuele wijzigingen hierop. In een aantal situaties is advies verplicht bij de wijziging van je hypotheek.

Of de wijziging van je hypotheek iets kost, hangt af van de situatie. Laat je je adviseren? Dan betaal je advieskosten. En laat je jouw hypotheekadviseur de hypotheek wijzigen? Dan betaal je ook wijzigingskosten. Daarnaast brengt bijvoorbeeld het wijzigen van de hypotheekrente een boete met je mee. In zo'n situatie is advies belangrijk, want je hypotheekadviseur kan je hierin helpen en met je meedenken.

Een betere woontoekomst voor je klant

Een betere woontoekomst voor jouw klant

Als coöperatieve bank willen we helpen met het verbeteren van de woningmarkt. Daarom denken we graag met jou en je klanten mee. Zo helpen we je graag met het adviseren van klanten die hun woning willen verduurzamen. En zorgen we dat onze hypotheek meebeweegt, mocht dat nodig zijn. Zo gaat jouw klant een betere woontoekomst tegemoet.

Samenwerken met de Rabobank

Nog geen aansluiting bij Rabobank maar wel geïnteresseerd in onze producten?