De Rabobank nodigt u uit voor Jobcoach

De Rabobank heeft u uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan het programma Jobcoach, verzorgd door ManpowerGroup.

Waarom dit aanbod?

Wij voelen ons betrokken bij onze klanten en willen u helpen bij het vinden van een passende baan. Het programma Jobcoach bestaat uit een aantal workshops en trainingen die uw mogelijkheden vergroten om een passende baan te vinden.

Wat moet u doen?

Het programma duurt twee maanden. De trainingen en workshops worden gegeven in Heerenveen, Amsterdam, Rotterdam en Weert. Tijdens en na de laatste training kijkt u samen met een uitzendconsulent naar de mogelijkheden in de vacatures bij Manpower. Manpower vraagt u om ons na de training gedurende zes maanden op de hoogte te houden van uw sollicitatiegesprekken en de resultaten hiervan.

Hoe ziet het programma er uit?

Het programma is als volgt opgebouwd:

  • Intakegesprek: tijdens een intake krijgt u een toelichting op het programma, vult u het inschrijfformulier in, bespreken wij kort uw CV.
  • Dag 1 (hele dag) Workshop ‘Door de verandering stappen maken’: gericht op de verandering, hoe u daar doorheen gaat en hoe u er sterker uitkomt.
  • Dag 2 (hele dag) Workshop ‘Regie op eigen talent’: hoe kunt u uw talent optimaal inzetten: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe doe ik dat.
  • Dag 3 (1 uur) Persoonlijk begeleidingsgesprek: in gesprek met een coach om te bepalen wat u nog nodig heeft om de vraag 'Wat wil ik' duidelijk te maken.
  • Dag 4 en 5 (hele dagen) training sollicitatievaardigheden: inzicht in de huidige arbeidsmarkt. Werken aan een onderscheidende CV. Schrijven van goede motivatiebrief. Hoe netwerken? Hoe inzetten van Social Media? Voeren van een goed sollicitatiegesprek.

Op de site van Manpower vindt u meer informatie over de inhoud en data van de onderdelen van het programma. Hier kunt u zich aanmelden voor deelname. Let op: we starten met vier groepen deelnemers. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar per groep (twaalf deelnemers per groep). Bij onvoldoende aanmeldingen vindt het programma niet plaats. Aanmelding is dus nog geen garantie op deelname.

Ga naar de informatiepagina bij Manpower

Als u zich aanmeldt voor deelname aan het programma Jobcoach gaat u een overeenkomst met Manpower aan. De Rabobank neemt geen verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het programma. De Rabobank betaalt uitsluitend de kosten van het programma.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het programma Jobcoach? Op de website van Manpower vindt u de naam en het telefoonnummer van uw contactpersoon. Hieronder vindt u de meestgestelde vragen en antwoorden.

1. Ben ik verplicht om deel te nemen?

Nee, u bent hiertoe niet verplicht. Het is een extra service om u te helpen bij het vinden van een passende baan.

2. Wat zijn de consequenties als ik niet deelneem?

Dit heeft voor u geen consequenties.

3. Heeft deelname gevolgen voor mijn uitkering?

Nee, dit heeft geen gevolgen voor uw uitkering. Maar bent u zich bewust dat deelname aan dit programma geen ontslag is van uw verplichtingen die u heeft in verband met uw recht op een eventuele uitkering (denk daarbij bijvoorbeeld aan uw sollicitatieplicht). U zult nog altijd moeten voldoen aan wat het UWV van u verwacht.

4. Heeft het consequenties als ik halverwege afhaak?

Nee, dit heeft geen consequenties.

5. Wat als ik niet kan deelnemen op de vastgestelde data?

Als de vastgestelde data u niet schikken, kunt u zich niet aanmelden. Wellicht benaderen wij u in de toekomst nogmaals. We kunnen u hiervoor op een wachtlijst plaatsen.

6. Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Deelname aan het programma is gratis. De reiskosten betaalt u zelf. 

7. Blijft de Rabobank op de hoogte van mijn resultaten?

Omdat de Rabobank geïnteresseerd is in de resultaten van dit programma, worden wij door Manpower hierover geïnformeerd. In uw overeenkomst met Manpower wordt de uitwisseling van resultaten tussen Manpower en Rabobank vastgelegd. Deze resultaten worden nadrukkelijk niet gedeeld met derden. Ook worden er geen dossiergegevens van u, bijvoorbeeld achterstanden of schulden, gecommuniceerd met derden.

8. Geeft het programma garanties op een tijdelijke of vaste baan?

Nee, dit programma biedt geen garanties op een tijdelijke of vaste baan, maar vergroot wel heel nadrukkelijk uw mogelijkheden voor uitzicht op een dienstverband.

9. Kan ik naast Jobcoach ook gebruikmaken van Budgetcoach?

Ja, dat kan. Budgetcoach en Jobcoach staan los van elkaar. Ze kunnen elkaar wel versterken.

Contact

Rabobank