Hulp bij betalingsproblemen

Bel uw Rabobank als u een betalingsprobleem ziet aankomen

Neem contact met ons op

We zijn er ook voor u als het financieel tegenzit. Ziet u een betalingsprobleem aankomen? Neem dan contact met ons op. We bekijken samen welke oplossing het beste bij u past.

Betalingsachterstand

Een betalingsachterstand kunt u vaak niet in één keer terugbetalen. In dat geval spreken wij graag een betalingsregeling met u af. Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Vraag dan bij uw Rabobank na of u in aanmerking komt voor de woonlastenfaciliteit. U mag dan in een bepaalde periode slechts een gedeelte van uw hypotheeklasten voldoen, zodat u extra tijd heeft om uw betalingsproblemen op te lossen.

Uw financiën op orde krijgen

  • Het online huishoudboekje in Rabo Internetbankieren is handig om grip te krijgen op inkomsten en uitgaven.
  • Een budgetcoach kan u helpen inzicht in uw financiën te krijgen. Neem contact op met uw Rabobank als u wilt dat we een budgetcoach voor u inschakelen.
  • Bekijk of u recht heeft op toeslagen en subsidies waar u wellicht niet aan gedacht had.

Schuldhulpverlening

Als er meerdere schuldeisers zijn die u tijdelijk niet kunt betalen, komt u mogelijk in aanmerking voor schuldhulpverlening door uw gemeente. Met uw toestemming kan de schuldhulpverlener de situatie bespreken met uw Rabobank. Dan zoeken we samen naar de beste oplossing. Neem contact op met uw gemeente voor vragen over schuldhulpverlening.

In het ergste geval

Alleen als u langere tijd uw hypotheek niet kunt betalen en het niet lukt om uw huis te verkopen, komt er een executieveiling. In dat extreme geval is er helaas geen andere mogelijkheid. Samen met u doen we er alles aan om te voorkomen dat een huis op een openbare veiling verkocht moet worden. Belangrijk is om in contact met elkaar te blijven, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken voor uw situatie. Aarzel daarom niet om contact met uw Rabobank op te nemen.

Advies op maat

Wilt u uw financiële situatie één op één bespreken? Maak dan een afspraak met uw adviseur van de Rabobank. Dan bekijken we samen welke oplossing bij u past.

Contact

Rabobank