Je wilt profiteren van de lage rente, maar hebt geen verhuisplannen. Dan kan je hypotheek oversluiten wellicht interessant zijn. Zo kun je in hetzelfde huis blijven wonen tegen lagere maandlasten. Ontdek jouw mogelijkheden tijdens een gratis oversluit-gesprek met een adviseur.

Vrijblijvend gesprek waar en wanneer het jou uitkomtKeuze tussen een telefoon- of videogesprekOntdek snel of oversluiten interessant is voor jou
Vraag een videogesprek aan Vraag een telefonisch gesprek aan
Hypotheek oversluiten

Waarom je hypotheek oversluiten?

Als de huidige rente lager is dan de rente die je nu betaalt, kan het wellicht aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten. Zo kun je profiteren van lagere maandlasten. Ook kan het wellicht interessant zijn om je hypotheek over te sluiten om betere voorwaarden te krijgen of als je meer ruimte over wilt houden om af te lossen.

Wanneer is je hypotheek oversluiten interessant?

Of het oversluiten van je hypotheek interessant is, is afhankelijk van je hypotheekvorm en de resterende looptijd van je rentevaste periode. Daarnaast betaal je mogelijk een vergoeding (boeterente) voor vervroegd aflossen. Ook kan het zijn dat je te maken hebt met bijkomende kosten zoals taxatie- en notariskosten en de advieskosten. Onze adviseur kijkt graag samen met jou naar de mogelijkheden en rekent uit hoeveel voordeel dit jou oplevert.

Hypotheek oversluiten

Ontdek in 3 stappen of oversluiten interessant is

Stap 1: Check of de huidige rente lager is dan de rente die je nu betaalt.

Stap 2: Vraag bij je huidige hypotheekverstrekker de kosten op voor vervroegd beëindigen van je hypotheek 

Stap 3: Ontdek in een vrijblijvend gesprek of oversluiten in jouw situatie interessant is.

Bekijk onze actuele rente Vraag een gratis video of telefonisch gesprek aan

Ik heb een Rabobank hypotheek, kan ik mijn rente aanpassen?

Heb je al een Rabobank hypotheek, maar wil je toch profiteren van de lagere rente? Dan kun je overwegen om je hypotheekrente aan te passen. Je ontvangt dan een aanbod van ons voor een nieuwe rente. Zo kun je zelf beslissen wat het beste bij jouw situatie past. Je kunt dit makkelijk online aanvragen via onderstaande button. Liever eerst een adviseur spreken? Dat kan natuurlijk ook. Vraag dan een gratis oversluit-gesprek aan.

Mijn hypotheekrente wijzigen

Veelgestelde vragen

Wat houdt het gratis oversluit-gesprek in?

Wil je je hypotheek oversluiten? Dan is het belangrijk om te weten of dit gunstig is in jouw situatie. Onze financieel adviseur kan je daarbij helpen tijdens een gratis oriënterend oversluit-gesprek.
Wil je daarna een adviesgesprek? Dan zijn daar kosten aan verbonden:

Ik heb nog geen Rabobank Hypotheek

Heb je nog geen Rabobank hypotheek? Dan helpen wij je graag bij het nemen van beslissingen over je hypotheek. Dat doen we in een betaald adviesgesprek.

Ik heb wel een Rabobank Hypotheek

Heb je al een Rabobank hypotheek? Dan kan je de rente wijzigingen zonder een adviesgesprek. Je betaalt dan alleen wijzigingskosten.

Lees meer over advies en kosten

Wat kan ik verwachten van een oversluit-gesprek?

Videogesprek

Via je computer, laptop, tablet of smartphone voer je met een financieel adviseur een videogesprek over je mogelijkheden voor het oversluiten van je hypotheek. Net zoals je tijdens een persoonlijk gesprek bij de bank zou doen. Gewoon thuis vanaf je bank of waar je ook bent.

Telefoongesprek

In een telefonisch gesprek bespreek je met een financieel adviseur wat er in jouw situatie mogelijk is. De inhoud van het gesprek is hetzelfde als een persoonlijk gesprek bij de bank.

Ik wil mijn hypotheek oversluiten, wat moet ik doen?

Ik heb nog geen Rabobank Hypotheek

Of het oversluiten van je hypotheek interessant is, is voor iedereen verschillend. Ook heb je vaak te maken met bijkomende kosten zoals taxatie- en notariskosten en de advieskosten. Laat je daarom goed adviseren, zodat je zeker weet dat je dit ook terugverdient.

Onze financieel adviseur helpt je hier graag bij. In een betaald adviesgesprek kijken we samen wat het beste bij jouw situatie past.

Bekijk hier de tarieven voor de advies- en afsluitkosten

Ik heb wel een Rabobank Hypotheek

Heb je al een Rabobank hypotheek? En wil je toch profiteren van een lagere rente om de maandlasten van je hypotheek te verlagen? Dan kun je overwegen om je hypotheekrente aan te passen. Je ontvangt dan een aanbod van ons voor een nieuwe rente en kun je zelf beslissen wat het beste bij jouw situatie past.

Als je een Rabobank hypotheek hebt, dan kun je de rente wijzigingen zonder een adviesgesprek. Je betaalt dan alleen wijzigingskosten.

Lees meer over hypotheek rente aanpassen

Ook je hypotheek oversluiten?

Ontdek de mogelijkheden tijdens een gratis oversluit-gesprek met een adviseur.

Videogesprek aanvragen Telefoongesprek aanvragen