“Tien slaapkamers met allemaal een eigen badkamer”

Een groter huis kopen. Dat idee speelde al een tijdje bij Alex en Majorie Jaspers. Niet om zelf meer ruimte te hebben of om mooier en luxer te wonen. Maar om nóg meer kinderen een warme en veilige plek te kunnen bieden in hun 'Gezinshuis Inzet!' Uiteindelijk kochten ze geen huis, maar een hotel. Met een hypotheek van de Rabobank.

Het roer om

Alex vertelt: "Na het overlijden van onze tweede dochter Sara in 2004, ging bij ons het roer om. Nu wij Sara moesten missen, realiseerden we ons dat er zoveel kinderen zijn die om een of andere reden hun ouders moeten missen. Daar wilden we iets voor betekenen." "En zo is het begonnen," vervolgt Majorie. "In oktober 2006 plaatste Combinatie Jeugdzorg het eerste kindje bij ons. In het begin was het wennen, ook voor onze oudste dochter Veerle (nu 19 jaar). Maar van lieverlee groeide ons gezin."

Zoeken naar meer ruimte

Sinds januari 2017 zijn Alex en Majorie een zelfstandig gezinshuis. "Het gevoel dat we met de regie in eigen hand nóg meer voor de kinderen konden betekenen, werd steeds sterker." Maar om meer kinderen langer te kunnen helpen was er ruimte nodig. Gelukkig vonden ze die snel. Majorie: Na een paar avonden rondneuzen op Funda, kwamen we dit voormalig hotel tegen. Tien slaapkamers met allemaal een eigen badkamer, een grote woonkamer, eetkamer en keuken."

Betrokken en bereikbaar

Met de eerste bank waar Alex en Majorie mee spraken kwamen ze er niet uit. Maar door mond-op-mond reclame kwamen ze bij de Rabobank terecht. "Het mooie was, dat we direct het gevoel kregen dat er met ons werd meegedacht. Ze keken niet naar wat niet kon, maar juist naar de mogelijkheden. We konden ons geluk niet op toen de financiering rond was!"

Over de toekomst

Stabiliteit gaat voor alles. Alex en Majorie willen daar aan blijven werken en zien in de toekomst nog veel mogelijkheden. ‘We gaan ons huis langzaam verder vullen. Onze belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de basis voor iedereen stabiel blijft. We verwachten dat we in de toekomst, naast twee 18-plussers, zo’n vier of vijf kinderen langdurig onder onze hoede hebben. Daarnaast willen we een paar keer per jaar een kortdurende crisisopvang bieden. Dit is het ultieme scenario wat ons betreft."

Wat is uw woonwens?

Of het nu gaat om een pand waar veel aan moet gebeuren of een appartement in het centrum. Wij staan klaar om u te helpen met uw woonwensen. Kom naar een Rabobank bij u in de buurt. Bekijk de inloopmomenten of maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek.

Contact

Rabobank