Hulp bij financiële tegenslag

Bel uw Rabobank als u een betalingsprobleem ziet aankomen

Neem contact met ons op

We zijn er ook voor u als het financieel tegenzit. Wat de reden ook is, wij staan klaar om samen met u naar een oplossing te zoeken. Ziet u een betalingsprobleem aankomen? Neem dan contact met ons op. Dat is de eerste stap op weg naar een mogelijke oplossing. Het telefoonnummer van uw bank vindt u rechts boven aan deze pagina bij Contact of zoek het telefoonnummer op.

Betalingsachterstand

Een betalingsachterstand kunt u vaak niet in één keer terugbetalen. Dat begrijpen wij. Daarom zoeken we samen met u naar een passende betalingsregeling. Zodat u uw betalingsachterstand in stukjes kunt terugbetalen.

Uw financiën op orde krijgen

Vaak komen mensen in financiële problemen doordat ze te weinig inzicht hebben in hun inkomsten en uitgaven. Een goed inzicht in de eigen financiën is dan ook erg belangrijk. De volgende tips kunnen u daar misschien al bij helpen.

  • Het online huishoudboekje in Rabo Internetbankieren is handig om grip te krijgen op inkomsten en uitgaven.
  • Een budgetcoach kan u helpen inzicht in uw inkomsten en uitgaven te krijgen. Neem contact op met uw Rabobank als u wilt dat we een budgetcoach voor u inschakelen.
  • Kunt u uw hypotheekrente aftrekken van de belasting? Dan kunt u de Belastingdienst vragen om een voorlopige maandelijkse teruggave.

Kijk op Belastingdienst.nl voor meer informatie over een voorlopige maandelijkse teruggave

Schuldhulpverlening

Als er meerdere schuldeisers zijn die u tijdelijk niet kunt betalen, komt u mogelijk in aanmerking voor schuldhulpverlening door uw gemeente. Met uw toestemming kan de schuldhulpverlener de situatie bespreken met uw Rabobank. Dan zoeken we samen naar de beste oplossing. Neem contact op met uw gemeente voor vragen over schuldhulpverlening.

In het ergste geval

Helaas is het niet altijd mogelijk om betalingsproblemen op te lossen. In het uiterste geval moet u uw huis verkopen. Ook in deze vervelende situatie ondersteunen we u. Dit doen we ook nadat uw huis verkocht is. Het is belangrijk om in contact met elkaar te blijven, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken voor uw situatie. Aarzel daarom niet om contact met uw Rabobank op te nemen.

Advies op maat

Wilt u uw financiële situatie één op één bespreken? Maak dan een afspraak met uw adviseur van de Rabobank. Dan bekijken we samen welke oplossing bij u past.

Contact

Rabobank