Hypotheek verhogen

Geld voor verbouwing of verbetering van uw huis

Uw hypotheek verhogen kan een goede oplossing zijn als u geld nodig heeft voor de verbouwing of verbetering van uw huis.              

  • extra geld voor verbouwing of verbetering van uw huis
  • hypotheekrenteaftrek mogelijk
  • maandlasten worden hoger

Berekening maken in het Rabobank Hypotheekdossier

In het Rabobank Hypotheekdossier kunt u zich oriënteren op wat een verhoging van uw hypotheek betekent voor uw maandlasten. U bent ook van harte welkom voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met onze hypotheekadviseur.

Bijkomende kosten

Voor de verhoging van uw hypotheek sluiten we een extra lening af. Dat doen we na een adviesgesprek waarvoor we advies- en afsluitkosten rekenen. Houd ook rekening met eenmalige kosten zoals een taxatierapport en notariskosten.

Hypotheek verhogen met hypotheekadvies

Voor een verhoging heeft u een adviesgesprek met uw adviseur. Uw adviseur bespreekt welke mogelijkheden u heeft als u de hypotheek wilt verhogen. Tijdens een adviesgesprek nemen we met u door:

  • wat uw maandlasten van de hypotheek kunnen worden
  • hoe uw hypotheek in de toekomst betaalbaar blijft
  • wat de risico's van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden zijn voor uw hypotheeklasten

Meer lezen over hypotheekadvies- en kosten

Hypotheek verhogen met compact advies

Wilt u een kleine verhoging van uw hypotheek? Dan is compact advies wellicht mogelijk. Voor het gesprek plaatsvindt, bespreken we of compact advies voor u passend is. 

Bij compact advies kijken we niet naar de betaalbaarheid van uw lening in de toekomst en adviseren ook niet over de risico’s van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden. 

We bespreken wel:

  • of uw hypotheeklasten nu betaalbaar zijn
  • de looptijd van uw lening
  • het rentetype
  • het soort product

Meer lezen over hypotheekadvies- en kosten

Notariskosten

Bij het verhogen van uw hypotheek bekijken we of u opnieuw naar de notaris moet. Mogelijk biedt uw hypotheekakte voldoende ruimte, dan hoeft u niet opnieuw naar de notaris.

Hypotheekrenteaftrek bij hypotheekverhoging

Hypotheekrenteaftrek is alleen mogelijk als u de hypotheek gebruikt voor de verbouwing en/of verbetering van het eigen huis. Ook moet u de lening in maximaal 30 jaar helemaal aflossen. De rente is maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

Hypotheek bij een andere bank? Denk aan oversluiten.

Heeft u een hypotheek bij een andere bank en wilt u deze hypotheek verhogen? Door de lage hypotheekrente kan oversluiten van uw huidige hypotheek goedkoper zijn.