We laten je zien of en hoe je jouw maandlasten kunt verlagen

We laten je zien of en hoe je jouw maandlasten kunt verlagen

Wij vinden dat jij moet kunnen profiteren van lagere maandlasten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer jouw huis meer waard wordt of als je energiebesparende maatregelen treft. Daarom geven we je inzicht in de mogelijkheden die passen bij jouw situatie. Zo maken we samen jouw hypotheek goedkoper als dat kan. Een fijn idee.

Zo helpen wij jou om je maandlasten te verlagen:

Risico-opslag verlagen

Je renteopslag verlagen

Als je een hypotheek hebt, dan kan het zijn dat je een renteopslag op je hypotheekrente hebt. Hoe meer je leent ten opzichte van de waarde van de woning, hoe hoger de renteopslag. Kom je in aanmerking voor een lagere opslag? Bijvoorbeeld omdat je woningwaarde is gestegen of omdat je extra hebt afgelost, dan passen we dit voor je aan. Zodat jij direct kunt profiteren van lagere maandlasten. Een fijn idee.

Lees meer over risico-opslag verlagen

Je hypotheekrente tussentijds aanpassen

Is de hypotheekrente op dit moment lager dan de rente die jij betaalt voor je hypotheek? Dan is het mogelijk om je hypotheekrente tussentijds aan te passen. Maar we kijken wel eerst of dit gunstig is in jouw situatie. Als je je rente tussentijds wijzigt, dan betaal je hier namelijk een vergoeding voor. Je kunt kiezen om deze vergoeding in één keer te betalen of gespreid met rentemiddeling.

Meer over hypotheekrente aanpassen

Extra aflossen op je hypotheek

Extra aflossen op je hypotheek

Elk jaar mag je een gedeelte van je hypotheek vergoedingsvrij aflossen. Extra aflossen noemen we dat. Daarmee betaal je een deel van jouw hypotheekschuld terug. Een prettig idee, want je kunt er zo voor zorgen dat jouw maandbedrag daalt óf de looptijd van je hypotheek wordt verkort. Bereken van tevoren wat extra aflossen of een alternatief jou kan opleveren. Dit helpt je om een keuze te maken die nu en in de toekomst bij je past.

Check het in 2 minuten

Inzicht in energiebesparende maatregelen

Met de online HuisScan van homeQgo krijg je direct inzicht en een persoonlijk advies over de best passende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Dak- of vloerisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Zo weet je snel wat er mogelijk is en jouw situatie en zie je direct wat jij kunt besparen aan energielasten. 

Lees meer over de homeQgo HuisScan

Inzicht in de Rabo app

Met de Rabo App regel je jouw bank- en hypotheekzaken veilig met je smartphone of tablet. De Rabo App blijft zich vernieuwen en wordt steeds meer jouw 'financiële coach'. Die je helpt om verder te kijken En je helpt om financieel gezond te wonen. Zo geeft de Rabo App inzicht in het verloop van je hypotheek en laten we je zien hoe je kunt besparen op je maandlasten. Bijvoorbeeld als je rente omlaag kan.

Lees meer over de Rabo App

Persoonlijke hypotheekgesprek

Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Dit kan makkelijk online via videogesprek, waar en wanneer het jou uitkomt.

Maak een afspraak