Kan ik een hypotheek krijgen?

Ook zonder vast contract is dat vaak mogelijk. Bijvoorbeeld als u zzp'er of flexibele kracht bent.

Geen vast contract en toch een hypotheek? Dat is in veel gevallen mogelijk bij de Rabobank. Wel zo prettig in een wereld met een groeiend aantal zzp’ers en uitzendkrachten. Ook een hypotheek met een tijdelijk contract hoeft geen probleem te zijn. Ontdek wat uw mogelijkheden zijn, ook als u geen vaste aanstelling heeft of nog een studieschuld hebt staan.

Kan ik als starter op de woningmarkt een hypotheek afsluiten?

Ja het kan echt. Wel kijken we natuurlijk eerst goed of u de hypotheek ook echt kunt dragen, met name door te kijken naar uw inkomen. Als u zzp’er bent kijken we bijvoorbeeld naar de inkomsten van de laatste drie jaar. Verder heeft een eventuele studieschuld ook invloed op het bedrag dat u kunt lenen voor uw eerste woning. Bereken binnen een paar minuten wat u maximaal kunt lenen.

Hypotheek zonder vast contract

Ook als u geen vast contract heeft, kunt u mogelijk bij de Rabobank een hypotheek afsluiten. Als u onder een tijdelijk contract werkt, hebben we voor uw hypotheekaanvraag een werkgeversverklaring met intentieverklaring nodig. Als u een flexibele arbeidsrelatie heeft, dan kijken we bij het vaststellen van uw inkomen ook naar uw inkomen uit het verleden. Kortom: een hypotheek zonder vast contract behoort op deze manier vaak toch tot de mogelijkheden.

Inkomen bij flexibele arbeidsrelatie
Bij een flexibele arbeidsrelatie is de zekerheid voor de toekomst minder. Dan kijken we naar het verleden: wij vragen u onder andere naar de salarisstrook en de jaaropgaven van de afgelopen drie kalenderjaren. Uw inkomen wordt bepaald aan de hand van het gemiddelde van de drie voorgaande kalenderjaren. Als dit gemiddelde inkomen hoger is dan het inkomen van het laatste jaar, wordt het laatste jaarinkomen als inkomen gehanteerd.

De website flexibelwerkenenwonen.nl helpt zzp’ers en flexwerkers om een hypotheekaanvraag goed voor te bereiden. Daarnaast kunt u zich via het Rabobank Hypotheekdossier kosteloos oriënteren op de mogelijkheden voor een hypotheek bij de Rabobank en de bijbehorende maandlasten. Hierbij ziet u meteen wat wij van u verwachten als u een hypotheek bij ons wilt afsluiten.

Flexibele arbeidsrelatie met een perspectiefverklaring
Randstad, Tempo-Team en Yacht verstrekken onder bepaalde voorwaarden een perspectiefverklaring. Zij kijken samen met u naar uw toekomstperspectief op de arbeidsmarkt. Bij goede mogelijkheden en kansen geven zij zo’n verklaring af. U moet op dat moment minimaal één jaar aaneengesloten werkervaring hebben. Met de perspectiefverklaring, werkgeversverklaring en salarisstrook kunnen wij u bij de Rabobank vaak verder helpen. U hoeft in dit geval geen gegevens van de afgelopen 3 jaren aan te leveren.

Starterslening

Nu de huizenprijzen stijgen, kan het voor u een uitdaging zijn om voldoende hypotheek te krijgen voor uw droomhuis. De starterslening kan u helpen bij het overbruggen van uw tekort. De starterslening is een tweede hypotheek die u afsluit via Stimuleringsfonds volkshuisvesting (SVn) en uw gemeente. Controleer op de website van SVn of uw gemeente ook startersleningen verstrekt en wat de voorwaarden zijn. Verder kunt u daar ook de hoogte van uw starterslening berekenen.

Lees meer over de starterslening

Ga naar de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Zzp’er, studieschuld of hulp van uw ouders?

Ook als u zzp’er bent, kunt u in veel gevallen een hypotheek krijgen. Het bedrag dat kunt lenen, berekenen we op basis van uw inkomen van de afgelopen drie jaar. Ook een studieschuld hoeft geen belemmering te zijn en eventueel kunnen uw ouders helpen via de Generatiehypotheek.

Contact

Rabobank