Wat is Nationale Hypotheek Garantie?

Kenmerken en voordelen van NHG

Hypotheekgarantie

Als u een huis koopt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft u meer zekerheid en vaak lagere maandlasten. Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, mag de waarde van uw huis niet meer dan € 265.000 bedragen. 

Koopt u een woning zonder energiebesparende maatregelen, dan mag de hypotheek niet hoger zijn dan de waarde van de woning. Wilt u energiebesparende maatregelen nemen, dan mag u meer lenen dan de woningwaarde. De maximale woningwaarde is nog steeds € 265.000, maar de NHG-grens ligt dan op € 280.900. U moet dit hogere bedrag dan wel volledig besteden aan energiebesparende voorzieningen. 

De kenmerken van een hypotheek met NHG zijn:

  • u betaalt de laagst mogelijke hypotheekrente
  • kunt u uw hypotheek langere tijd niet meer betalen door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, scheiding of overlijden van uw partner en moet u uw woning verkopen, dan kan onder voorwaarden een eventuele restschuld kwijtgescholden worden
  • bij het afsluiten van een NHG-hypotheek betaalt u eenmalig kosten (de borgtochtprovisie) aan de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

Meer informatie en de voorwaarden voor een NHG-hypotheek vindt u op www.nhg.nl

Oriënteren op een hypotheek met het Rabobank Hypotheekdossier

In het Rabobank Hypotheekdossier kunt u berekenen wat u kunt lenen. U krijgt inzicht in wat dat betekent voor uw maandlasten. Start hier uw oriëntatie op een hypotheek.

  • rekening houden met spaargeld, inkomen en schulden
  • actuele hypotheekrente
  • direct een beeld van uw maandlasten

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Maak dan een afspraak.

Contact

Rabobank