Heb je grote geldzorgen waar je zelf niet meer uitkomt? Verwacht je bijvoorbeeld je hypotheek niet meer te kunnen betalen of heb je andere betaalachterstanden? Wat de reden van je financiële problemen ook is, wij kunnen je helpen. Wacht dus niet tot de achterstanden nog hoger zijn opgelopen en kom vandaag in actie!

Stap 1: praat erover

Een derde van alle Nederlandse huishoudens heeft één of meerdere betalingsachterstanden. Je bent dan echt niet de enige, maar erover praten blijft lastig. Toch is dat belangrijk en je zal merken dat er veel meer begrip is voor jouw situatie dan je denkt. Zeg eerlijk tegen vrienden dat je geen geld hebt om bijvoorbeeld uit eten te gaan en laat familie weten dat dure cadeaus even niet in het budget passen.

Kijk eens op de site van Kom uit je schuld. Daar kan je de ervaringen van anderen lezen en hoe je geholpen kan worden.

Ga naar Kom uit je schuld

Stap 2: maak een lijstje

De ene schuld weegt zwaarder dan de andere. Welke pak je het eerst aan? Om daarachter te komen maak je eerst een lijst van alle betaalachterstanden. en het bedrag dat je rood staat. Denk daarbij ook aan de uitgaven op de creditcard. Schrijf achter elke schuld wat er gebeurt als je niet tijdig betaalt. Die met de meest ingrijpende gevolgen is dan het meest urgent. Wist je dat veel organisaties je graag helpen om met jou afspraken te maken over een betalingsregeling? Bel ze gewoon op en legt je situatie uit.

Stap 3: overweeg hulp

Wil jij weten hoe financieel gezond je bent? Kijk op geldfit.nl en doe de test. Dit kan anoniem en in een paar minuten weet je precies hoe je er voor staat. En welke stappen je kunt ondernemen naar een financieel gezonder leven. Of bel het gratis nummer 0800-8115 als je liever de telefoon pakt. Je kunt dan ook anoniem je verhaal doen.

Doe anoniem de test