Hé daar! Wij hebben iets nieuws: de ChipIt!

Doen jullie ook mee? Leuk!

Regelmatig een verloren euromunt in de wasmachine of in de sporttas? Dan kan de ChipIt! erg handig zijn voor jullie. Dit is een betaalbandje die je draagt om je pols. Ouders zetten een bedrag op het bandje zodat het kind ermee kan betalen bij pinautomaten met het logo contactloos betalen. Handig toch voor een broodje in het clubhuis of een drankje in de dansschool? Maar je kunt er ook mee betalen in het buitenland bijvoorbeeld op vakantie.

Veilig omgaan met geld
Ouders zijn degene die bepalen hoeveel saldo er op de ChipIt! staat. Zij hebben via een online account volledig zicht in de uitgaven van met het armbandje. Ook de kinds hebben via een eigen account inzicht in de uitgaven. Deze manier geeft ouders de mogelijkheid om hun kids gecontroleerd financieel los te laten en tegelijkertijd veilig te leren omgaan met geld.

Week van het geld

Ook in 2017 is het weer tijd voor De Week van het geld. Een themaweek waarin kinderen op een speelse manier leren omgaan met (zak)geld. De ChipIt! is bedacht met deze gedachte: leren omgaan met geld. De ChipIt! is een middel om kinderen in de leeftijd 6 tot en met 11 jaar op een toffe manier te leren om gaan met geld door ze bijvoorbeeld actief online hun uitgavepatroon te laten zien.

Jullie mening telt!

Voordat we de ChipIt! In heel Nederland introduceren, willen we graag weten wat jullie ervan vinden. Daarom willen we het betaalbandje eerst testen. Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie samen meedoen aan de proef. De test duurt ongeveer 6 maanden en in die periode zijn wij benieuwd wat jullie vinden van het betaalbandje. Meedoen is kosteloos. Het enige wat jullie hoeven te doen, is het formulier invullen. Ouders ontvangen dan binnenkort bericht over de ChipIt! en de test.

ChipIt

De Rabobank is continu op zoek naar manieren om betalen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook voor haar jonge klanten en hun ouders vinden zij het belangrijk om betaalgemak te creëren. Met de ChipIt! willen we een alternatief bieden voor de pinpas voor als kinderen op pad gaan. Met de ChipIt! kunnen kids overal betalen waar het logo van contactloos betalen te zien is. Hiervoor gelden de standaard contactloze limieten. Bedragen tot € 25 kunnen betaald worden met het betaalbandje. Bij een bedrag boven de € 25 kan niet betaald worden met de ChipIt!.

Lees meer over contactloos betalen

Hoe werkt het?

Via uw MasterCard kunt u een bedrag zetten op het betaalbandje. Het minimale inlegbedrag is €5,00. Als het bedrag niet is opgemaakt aan het einde van de test, dan storten wij het bedrag terug. U kunt alleen meedoen met de test als u een MasterCard heeft.

Activeren en laden
Via de website Rabochipit.nl maakt u een account waarmee u geld kunt overboeken. Ook voor uw kind kunt u een account maken zodat zij zien wat ze uitgeven. Als u de ChipIt! heeft ontvangen, dan volgt u deze stappen:

  • Registreer eerst de ChipIt! op www.rabochipit.nl.
  • Alleen ouders kunnen de ChipIt! registreren.
  • Na de registratie laadt u via de creditcard een tegoed op.
  • Er kan ook gekozen worden om periodiek een bedrag over te maken; bijvoorbeeld zakgeld.
  • Uw kind kan daarna overal betalen met het logo van contactloos betalen, ook in het buitenland. Hiervoor gelden de standaard limieten.

De website Rabochipit.nl staat eind april live.

Wilt u meer lezen over de voorwaarden? Lees dan hier de voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Welk bedrag moet er minimaal op het bandje staan?

U kunt alleen een tegoed op het betaalbandje zetten als u een account heeft aangemaakt op Rabochipit.nl. Op dit account zet u een bedrag waarmee u het betaalbandje kunt opladen. Het minimumbedrag dat u kunt opladen op uw account is € 25. U kunt daarna zelf bepalen hoeveel u hiervan overzet naar de ChipIt! van uw kind.

Is betalen met de ChipIt! veilig?

De ChipIt! heeft dezelfde beveiligde functies als een Maestro, Mastercard of Visa kredietkaart. Met de ChipIt! kunt u niet meer dan € 25 per keer chippen. Kijk op Rabobank.nl/contactloosbetalen voor meer informatie over contactloos betalen.

Wat gebeurt er als mijn kind de ChipIt! verliest?

Als de ChipIt! verloren of gestolen is, kunt u dit doorgeven via uw account op www.rabochipit.nl. Selecteer 'Verloren/Gestolen'. De ChipIt! wordt meteen geblokkeerd. Het bedrag dat nog op de ChipIt! staat kan dan niet meer worden uitgeven met de ChipIt. U kunt via ‘Geld overschrijven’ het tegoed terug boeken op uw rekening.

Kan ik alleen betalen met een creditcard?

De ChipIt! kan nog niet rechtstreeks worden gekoppeld aan uw Rabobankbankrekening. U kunt een tegoed alleen opladen via een Maestro, Mastercard of Visa kredietkaart . U kunt hiervoor wel uw Rabobank creditcard gebruiken. Als de testperiode voorbij is, gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn om een account van de ChipIt! rechtstreeks te koppelen aan een Rabobankrekening.

Contact

Rabobank