Rabo JongerenRekening

Rabo JongerenRekening

De betaalrekening die met je kind meegroeit. Van het ontvangen van het eerste zakgeld tot het salaris van een eerste bijbaantje. Dit alles onder het toeziend oog van jou als ouder. Bekijk hier hoe de Rabo JongerenRekening jullie helpt op het gebied van bankieren in iedere fase.

Open de Rabo JongerenRekening (tot 18 jaar)

Gratis betaalrekening Rood staan is niet mogelijk Kies zelf het bedrag dat je kind per week mag pinnen Bepaal zelf wanneer je de betaalpas of Online Bankieren gaat activeren Kies een mooi welkomstcadeau

Waarom kiezen voor de Rabo JongerenRekening?

Je kind komt in een fase waarin het steeds handiger is om zelf te pinnen. Een hele verantwoordelijkheid, en voor jou als ouder natuurlijk een spannende stap. De Rabo JongerenRekening helpt hierbij. Je kind kan bankieren, in een veilige omgeving, met jou in de regie. 

Voor je kind

De beste manier om dingen te leren, is door ze te doen. Van het ontvangen van zakgeld en de allereerste keer samen pinnen tot zelf geld verdienen en dit beheren met Rabo Online Bankieren.

Voor jou als ouder

Met de Rabo JongerenRekening kan je kind direct met je financiële opvoeding aan de slag, maar wel binnen een veilige omgeving. Je kind kan namelijk niet rood staan. Daarnaast ben jij als ouder tot het 18e levensjaar de beheerder van de betaalrekening. Instellingen over wat je kind wel of niet mag met de betaalrekening, regel je eenvoudig in je eigen Rabo Online Bankieren.

Tip: De financiële opvoeding is spannend. We hebben hier leuke hulpmiddelen voor. Lees hier later meer over.

Wat kun je instellen op de Rabo JongerenRekening?

Een betaalrekening voor alle leeftijden

De Rabo JongerenRekening is een eerste betaalrekening. Zie onderstaand wat de Rabo JongerenRekening voor jullie kan betekenen in iedere fase van opgroeien. En wat gebeurt er eigenlijk met de betaalrekening als je kind officieel volwassen is?

Tot 12 jaar

Wanneer je kind op de basisschool zit, is het een goed moment om te gaan oefenen met het leren omgaan met geld. Hoe kan de Rabo JongerenRekening helpen? 

 • Je kind op een veilige en laagdrempelige manier leren omgaan met digitaal geld. Als ouder heb je de controle over de betaalrekening. Jij bepaalt wat je kind wel of niet mag via Bankieren met je kind (beschikbaar in de Rabo App en online via Rabo Online Bankieren). 
 • Kies zelf of je direct al een betaalpas voor je kind wilt of hier liever nog even mee wacht. 
 • Geen contant geld in huis of vergeet je wel eens zakgeld te geven? Op vaste momenten zakgeld ontvangen helpt bij de financiële opvoeding van je kind. Stel eenvoudig een automatische overboeking in voor zakgeld in. 
 • Heeft je kind contant geld gekregen, bijvoorbeeld voor een mooi rapport? Geld storten op de Rabo JongerenRekening is gratis. 
 • Is jouw kind nog niet toe aan online bankieren, dan laat je dit uitstaan. Jij ziet de betaalrekening wel in het rekeningoverzicht binnen de Rabo App of online via Rabo Online Bankieren.
12 t/m 14 jaar

De middelbare school is het moment dat je kind vaker zelfstandig geld gaat uitgeven en meer vrijheden wil. Hoe kan de Rabo JongerenRekening helpen? 

 • Een fijn idee dat je kind altijd een betaalpas bij zich heeft om mee te betalen. 
 • Leer je kind grotere uitgaven te doen door bijvoorbeeld het geven van kleedgeld. 
 • Wanneer je kind eraan toe is, activeer je Rabo Online Bankieren. Via de Rabo App heeft je kind zelf inzicht in de inkomsten en uitgaven, kan je kind betaalverzoekjes doen en met contactloos betalen hoeft je kind niet iedere keer de pincode in te toetsen.
 • Stel als ouder saldo alerts in, bijvoorbeeld wanneer een bedrag boven de € 20 wordt uitgegeven. De hoogte van het bedrag kies je zelf.  
 • Leer je kind om zelf rekeningen te betalen, zoals de telefoonrekening. 
 • Als ouder hou je het beheer op de betaalrekening tot de 18de verjaardag.
15 t/m 17 jaar

Op deze leeftijd staat je kind al redelijk op eigen benen. Je kind gaat misschien studeren, krijgt een bijbaantje of gaat misschien zelfs al echt aan het werk. Hoe kan de Rabo JongerenRekening helpen?

 • Een betaalrekening voor het ontvangen van salaris. 
 • Je kind kan zelf rekeningen gaan betalen, zoals de telefoonrekening. 
 • Activeer Rabo Online Bankieren zodra je kind toe is aan inzicht in inkomsten en uitgaven en om zelfstandig geld over te boeken. 
 • Met contactloos betalen hoeft je kind niet aldoor de pincode in te toetsen. 
 • Wanneer je kind op reis gaat buiten Europa, activeer je pasgebruik buiten Europa. 
 • Als ouder hou je het beheer op de betaalrekening tot de 18de verjaardag.
18 jaar

Je kind is nu officieel volwassen! Vanaf het 18e levensjaar zetten wij de betaalrekening automatisch om in een gratis Rabo Studentenpakket die loopt tot 25 jaar. Werkt je kind al? Geen probleem, tot 25 jaar mag er gebruikt gemaakt worden van het Rabo StudentenPakket. En als je kind 25 jaar wordt? Dan zetten we de betaalrekening automatisch om in een volwassen betaalpakket. Dit is pas het moment dat je kind gaat betalen voor de betaalrekening. 

Het omzetten van de betaalrekening regelen wij, hier hoeven julllie niets voor te doen, geen omkijken naar. Uiteraard informeren we jullie wel over de wijzigingen als die eraan komen.

Meer lezen over het Rabo StudentenPakket

Rabo JongerenRekening

Onze welkomstcadeaus

Een Bluetooth Speaker, Powerbank of een PinPin Spaarpot? Er is voor iedere leeftijd wat wils.

Bekijk alle welkomstcadeaus

Onze betaalpassen

Dezelfde betaalpas, alleen een ander uiterlijk.

 • Kinderen t/m 9 jaar ontvangen de PinPin-pas
 • Jongeren van 10 t/m 17 jaar ontvangen de Rabo WereldPas Jongeren

Ik heb een PASSI-pas: We geven geen PASSI-pas meer uit. Heb je nog een PASSI-pas? Daar kun je gewoon mee blijven betalen. Wanneer de verloopdatum wordt bereikt, krijg je automatisch van ons een Rabo WereldPas. Je kunt je PASSI-pas ook eerder laten vervangen, dit vraag je aan via de Rabo App of Rabo Online Bankieren.

PASSI-pas

Talent ontwikkelen met PASSI — voor jongeren

 +10.000 mensen volgen PASSI al op Instagram. PASSI staat voor jongeren zelfstandig maken in de wereld van geld. Want wie voor zijn eigen inkomsten kan zorgen, kan op eigen benen staan. Volg PASSI op YouTube en Instagram via @RaboPASSI voor video's over talentontwikkeling en geld verdienen met je passie. 

Meer over PASSI

Ook goed om te weten

Rentetarieven

Op de Rabo JongerenRekening geldt een negatieve creditrente voor hogere saldi. Deze rente is variabel en kan op elk moment wijzigen. Wij informeren je als de rente wijzigt.

Hier vind je actuele rentepercentages

Kosten

Aanhouden van de betaalrekening

Rabo JongerenRekeningGratis

Kosten van betalen en contant geld opnemen in binnen- en buitenland

BetaalwijzeIn euro’sIn vreemde valuta
Betalen met je betaalpasgeen extra kosten1,2% koersopslag
Opname van contant geld met een betaalpas*geen extra kosten€ 2,00 + 1,2% koersopslag

* Buitenlandse banken kunnen kosten rekenen voor het gebruik van de geldautomaat. Je krijgt hierover tijdens de geldopname een bericht.


Limieten betaalpas

Opname van contant geld met een betaalpas bij een geldautomaat van de Rabobank of een geldautomaat in het buitenland€ 500 per week
Opname van contant geld met een betaalpas bij een geldautomaat van een andere bank in Nederland*€ 250 per dag
Betalen bij een betaalautomaat in Nederland of in het buitenland€ 1.250 per week

* Je kind kan maximaal één keer per dag contant geld opnemen met een betaalpas bij een geldautomaat van een andere bank. 


Kosten papieren rekeningafschriften

 • € 0,00 per maand voor een maandelijks papieren rekeningafschrift 
 • € 0,00 per maand voor een tweewekelijks papieren rekeningafschrift 
 • Een wekelijks papieren afschrift is niet mogelijk
Voorwaarden

Nog geen Rabo JongerenRekening?

Ben je er klaar voor om samen met je kind te gaan bankieren? Open online de gratis Rabo JongerenRekening en kies samen een mooi welkomstcadeau uit.

Log in en open direct

Nog geen klant bij Rabobank?

Je hebt als ouder een particuliere betaalrekening bij Rabobank nodig om een Rabo JongerenRekening te kunnen openen. Via je eigen Online Bankieren omgeving beheer je de Rabo JongerenRekening en heb je tot de 18de verjaardag inzicht in de inkomsten en uitgaven van je kind.

Bekijk de betaalpakketten