Rabo PinPin

De coolste zakgeld-app

Wat is Rabo PinPin?

  • Spelenderwijs leren omgaan met geld
  • Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar
  • Kijk als ouder mee hoeveel er wordt gespaard of uitgegeven

Wie is PinPin?

Door met PinPin de Pinguïn te spelen en deze goed te verzorgen, wordt er virtueel geld verdiend: pegels. Met deze pegels kan eten en leuke kleren gekocht worden voor PinPin. Zo maakt PinPin kinderen op een verrassende manier bekend in de wereld van geld.

PinPin verschijnt in augmented reality na het scannen van de markers: de pinguïn komt tevoorschijn via het beeldscherm van de telefoon of tablet in de eigen omgeving. Zo kan PinPin over tafel lopen waar en wanneer uw kind wilt! Na het scannen van de kleine pinpas-marker kan uw kind met PinPin spelen en hem verzorgen. Als u de grote, veilige marker scant, kunt u een koppeling maken met de betaalrekening van uw kind.

Download hier de markers

Koppeling met de rekening

U kunt ervoor kiezen om de betaalrekening van uw kind te koppelen aan de app Rabo PinPin. Door een koppeling met de betaalrekening van uw kind kan uw zoon of dochter het eigen saldo checken en spaarpotjes bedenken. Dit kan alleen na het scannen van de veilige marker, in een afgeschermde digitale omgeving. Door een koppeling te maken tussen de app en de eigen betaalrekening, geeft u toestemming voor het ophalen van transacties van de betaalrekening van uw kind. Dit betekent niet dat uw kind zelf betalingen kan doen via Rabo PinPin. Deze toestemming kunt u altijd weer intrekken. Heeft uw kind nog geen eigen betaalrekening? U kunt een gratis TopKidRekening of Rabo JongerenRekening voor uw kind openen.

Let op! Wanneer Google Chrome als standaard browser staat ingesteld op uw telefoon of tablet kan er helaas geen koppeling gemaakt worden tussen Rabo PinPin en de rekening van uw kind. U kunt dit oplossen door de standaard browser van uw apparaat aan te passen. Zie de ‘veelgestelde vragen’ die u op deze pagina kunt bekijken voor het stappenplan dat u hiervoor kunt volgen.

Om na het koppelen van de betaalrekening van uw kind het saldo op te halen binnen Rabo PinPin, is het nodig dat er in de laatste 90 dagen minimaal één transactie is gedaan binnen de betaalrekening van uw kind. Anders wordt €0,- weergegeven.

Uw rol in Rabo PinPin

Natuurlijk bepaalt u als ouder of verzorger of uw kind mag spelen met Rabo PinPin en of er een koppeling gemaakt mag worden met de betaalrekening van uw kind. Daarnaast heeft u ook een belangrijke rol in de app. Wilt u zien of er veel wordt uitgegeven en gespaard? Of wilt u uw kind een beloning geven voor bijvoorbeeld een mooi rapport? Dit kan allemaal via het oudergedeelte. U heeft een eigen ingang in de app waardoor u precies kan zien hoe uw kind het spel speelt. Zo kunt u op een makkelijke én leuke manier samen met uw kind over geld praten.

Kosten

Rabo PinPin is een gratis app. Deze is te downloaden via de App Store of via de Google Play Store.

Vragen?

Heeft u vragen over de app en het gebruik van de app? Kijk dan of uw vraag bij de ‘veelgestelde vragen’ staat. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met uw Rabobank.

Download de veelgestelde vragen (pdf, 1Mb)

Contact

Rabobank