Zoeken

Hoeveel kan ik maximaal pinnen en betalen?

Voor de Rabo WereldPas en Rabo EuroPas gelden vaste limieten voor betaal- en geldautomaten in binnen- en buitenland en voor overboekingen via internet. De limieten gelden per pas, niet per betaalpakket.

Internet- en mobiel bankieren

In Rabo Internetbankieren, Rabo Mobielbankieren, de Rabo Bankieren App en iDEAL kunt u maximaal € 50.000 per keer overboeken. Grotere bedragen kunt u alleen laten overboeken via uw eigen Rabobankvestiging. Wilt u uw maximaal over te boeken bedrag verlagen? Dat kan via 'Instellingen' in Rabo Internetbankieren. De minimale overboekingslimiet is € 5.000.

Geld opnemen

WereldPas/
EuroPas
WereldPas voor jongerenAlle creditcards
Geldautomaat Rabobank € 1.250 of € 5.000 De limiet van € 5.000 geldt voor het Rabo RiantPakket, de limiet van € 1.250 voor de andere betaalpakketten. per week Bij automaten van de Rabobank gelden voor bankpassen alleen weeklimieten, geen daglimieten. Er zit geen limiet aan het aantal opnames, alleen aan het bedrag per week. De week loopt van donderdag 0.00 uur tot woensdag 24.00 uur. € 500
per week Bij automaten van de Rabobank gelden voor bankpassen alleen weeklimieten, geen daglimieten. Er zit geen limiet aan het aantal opnames, alleen aan het bedrag per week. De week loopt van donderdag 0.00 uur tot woensdag 24.00 uur.
 € 750
per dag Dit bedrag kunt u in maximaal tien opnames per dag opnemen.
Geldautomaat andere banken in Nederland€ 250
per dag Er geldt een limiet van één opname per dag.
€ 250
per dag Er geldt een limiet van één opname per dag.
€ 750
per dag Dit bedrag kunt u in maximaal tien opnames per dag opnemen.
Geldautomaat buitenland Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. € 500 per dag € 500 per dag € 750
per dag Dit bedrag kunt u in maximaal tien opnames per dag opnemen.
Balie Rabobankniet mogelijkniet mogelijkniet mogelijk

Geld betalen

WereldPas/
EuroPas
WereldPas voor jongerenAlle creditcards
Betaalautomaat Nederland Betreft betaalautomaten in o.a. supermarkten, winkels, horeca en de mobiele betaalautomaat.€ 5.000 of € 10.000 De limiet van € 10.000 geldt voor het Rabo RiantPakket, de limiet van € 5.000 voor de andere betaalpakketten. per week Voor betaalautomaten in Nederland gelden weeklimieten. Er zit geen limiet aan het aantal opnames, alleen aan het bedrag per week. De week loopt van donderdag 0.00 uur tot woensdag 24.00 uur.€ 1.250
per week Voor betaalautomaten in Nederland gelden weeklimieten. Er zit geen limiet aan het aantal opnames, alleen aan het bedrag per week. De week loopt van donderdag 0.00 uur tot woensdag 24.00 uur. 
€ 1.000, € 2.500 of € 10.000 per maand Het bedrag is afhankelijk van uw bestedingslimiet.
Betaalautomaat Buitenland Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Betreft betaalautomaten in o.a. supermarkten, winkels en horeca.€ 500 per dag€ 500 per dag€ 1.000, € 2.500 of € 10.000 per maand Het bedrag is afhankelijk van uw bestedingslimiet.

Tip: zet uw bankpas 'aan' voor gebruik buiten Europa.

Paslimiet verhogen of verlagen

U kunt uw paslimiet wijzigen voor zowel betaal- als geldautomaten. Een limietwijziging voor het buitenland is niet mogelijk.

Betalen in vreemde valuta

Als u bij een betaling in het buitenland wordt gevraagd of u in euro’s of in vreemde valuta wilt afrekenen, kunt u vaak beter voor vreemde valuta kiezen. Als u voor euro’s kiest, bent u meestal duurder uit.

Staat uw vraag er niet bij?