Rabo &Co is een initiatief van de coöperatieve Rabobank, een bank die gelooft in de kracht van samenwerken. Via ons platform delen we bijzondere verhalen van mensen die naar elkaar omkijken en de handen ineenslaan om oplossingen te vinden voor de uitdagingen van vandaag en morgen. We bieden hier een podium voor de uiteenlopende sociale en maatschappelijke initiatieven, waar we via onze leden, andere klanten of medewerkers actief bij betrokken zijn. Doe je mee?

Supportyourlocals

Rabo & Support Your Locals

Van boer tot bord worden ondernemers geraakt door de coronacrisis. Boeren kunnen hun producten niet kwijt, logistiek staat onder druk, de horeca is gesloten en tegelijkertijd heeft de consument behoefte aan voedsel. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen is er #SupportYourLocalsNL.

Lees wat jij kan doen

Hulp gezocht & aangeboden

In deze moeilijke tijd ontstaan overal in de samenleving de mooiste initiatieven om elkaar te helpen. Wij maakten voor jou een selectie, want samen bereik je meer.

Bekijk alle initiatieven

Ondernemen & corona

Toeristisch Rustpunt MoeNieks

‘De lockdown kwam niet voor in ons ondernemingsplan, maar een periode met nauwelijks omzet wel.’

In maart 2019 startten Tim en Claudine Martinot hun Toeristisch Rustpunt MoeNieks in het Oost-Groningse dorpje Vlagtwedde. In hun rustieke theetuin, moeten ze hun geld zien te verdienen op zonnige dagen in het voorjaar en de zomer. Maar dit voorjaar liep alles anders dan ze hadden gepland.

Benieuwd hoe MoeNieks omgaat met de crisis?

Limm Recycling

‘Stilstaan is voor ons geen optie, maar onze dagindeling ziet er wel heel anders uit nu’

Ondernemersechtpaar Ina en Lenze Leunge van LIMM Recycling uit het Friese Oosterwolde leveren en recyclen miljoenen kartonnen en plastic koffiebekertjes per jaar. Gebruikte kartonnen bekertjes worden verwerkt tot printpapier, en plasticbekertjes tot plantentrees.

Benieuwd hoe LIMM Recycling omgaat met de crisis?

Greve Schoenen mobile image

‘Dit is het moment om al je klanten te bellen’

Greve uit Waalwijk maakt al sinds 1898 schoenen voor mannen die goed gekleed voor de dag willen komen. Het bedrijf telt in Nederland een dozijn medewerkers, en laat de schoenen tegenwoordig produceren in vier fabrieken in Portugal.

Benieuwd hoe Greve omgaat met de crisis?

Oesterzwammenkwekerij ZuiderZwam

“Ik probeer mijn producten nu rechtstreeks aan consumenten te verkopen”

Jacqueline van Eerd uit Tilburg noemt zichzelf nog altijd een beginnend ondernemer. Drie jaar geleden begon ze haar eigen oesterzwammenkwekerij, ZuiderZwam. Door de crisis is ze haar belangrijkste afzetmarkt, de horeca, kwijt.

Benieuwd hoe ZuiderZwam omgaat met de crisis?

VanDer Streek

‘Niemand is ermee geholpen als het een sikkeneurige bende wordt’

vandeStreek bier is een snelgroeiende brouwerij uit Utrecht. Ze waren dit jaar goed op weg om de mijlpaal van 7.000 hectoliter te passeren. En toen brak de coronacrisis uit.

Benieuwd hoe vandeStreek bier omgaat met de crisis?

Remeker

‘We waren op weg naar een topjaar’

Al sinds 1650 beheert de familie Van der Voort boerderij en kaasmakerij Remeker De Groote Voort in Lunteren. Met de sluiting van de horeca, droogde een belangrijk afzetkanaal van de een op de andere dag op.

Benieuwd hoe Remeker De Groote Voort omgaat met de crisis?

Update corona: lees hier hoe we particulieren steunen Update corona: lees hier hoe we bedrijven steunen