Cees praat over geld

Gepensioneerd Rabo-medewerker & vrijwilliger Thuisadministratie bij Humanitas

Cees is gepensioneerd Rabo-medewerker en vrijwilliger bij Humanitas Thuisadministratie. Na 25 jaar accountantsdienst en 15 jaar adjunct directeur te zijn geweest bij Rabobank Sneek – Zuidwest Friesland, wilde hij ook na zijn pensionering zijn expertise inzetten en anderen kunnen helpen. Daarom helpt Cees nu mensen bij het op orde brengen van hun vaak verwarde financiële situatie.

Het maakt Cees erg trots als hij merkt dat mensen na zijn hulp weer zelfstandig verder kunnen. Om anderen te kunnen helpen, is het volgens Cees belangrijk om eerst rustig vertrouwen op te bouwen. Een gesprek over geld start hij dan ook met het op het gemak stellen van de persoon. De vervolgstap is het helpen met weer inzicht en overzicht krijgen in de eigen financiële situatie. Cees zou graag zien dat mensen eerder aan de bel trekken bij geldzorgen. Daarbij adviseert hij om over je eigen schaamte heen te stappen: “Dit soort problemen kunnen iedereen overkomen. Het duurt vaak te lang voordat dit onderkent wordt.” Schaamte over de situatie waar iemand in is beland, is volgens hem een enorm taboe. Om dit te doorbreken is nadrukkelijke voorlichting belangrijk en het gevoel dat jij niet de enige bent met geldzorgen.

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Doe jij mee?

Lees meer wat je kunt doen