Hoe helpen we uitgevallen leerlingen op de rit?

”De jongeren voelden zich echt gezien door deze mensen”

Samen met onze leden hebben we bepaald dat we consumenten en bedrijven willen ondersteunen in de energietransitie, in het werken aan een inclusieve samenleving en in de wereldwijde food- en agritransitie. In deze video vertelt Sylvia van Woudenberg hoe Rabobank hielp bij het project ‘Carrière Coaches’.

Zadkine StartCollege is een school waar jongeren en volwassenen persoonlijk onderwijs krijgen dat aansluit op hun toekomstplannen. In 2020 zette het StartCollege samen met Rabobank het nieuwe project Carrière Coaches op. "Hiermee helpen we jongeren die uitgevallen zijn uit het onderwijs binnen één jaar weer op de rit", vertelt Sylvia van Woudenberg, werkzaam als docente bij het StartCollege. "Rabobank hielp daarbij. Leden van het MT en ledenraadsleden van Rabobank gingen loopbaangesprekken aan met onze jongeren." Samen bespraken zij de talenten van de jongeren: Waar word je blij van? En waar ben je goed in?

"De jongeren voelden zich echt gezien door deze mensen", vertelt Van Woudenberg enthousiast. "Het resultaat was dat de meeste van deze jongeren gestart zijn met een vervolgopleiding." Voor Rabobank past dit project - dat dit jaar breder wordt 'uitgerold' - binnen de transitie naar een inclusieve samenleving.

Jongeren een toekomst bieden met Carrière Coaches