Welke waardevolle bestemming kreeg dit oude klooster?

”Het is behalve een zakelijk succes, ook een emotioneel succes”

Samen met onze leden hebben we bepaald dat we consumenten en bedrijven willen ondersteunen in de energietransitie, in het werken aan een inclusieve samenleving en in de wereldwijde food- en agritransitie. In deze editie vertelt Cor van Beers hoe een voormalig klooster dankzij hulp van Rabobank een woonzorgcomplex werd.

Ooit liepen de paters van het voormalige Montfortanenklooster door de gangen van het enorme gebouw in Oirschot. Nu maakt een oudere dame een legpuzzel aan een houten tafel. "Dit is precies hoe ik het voor me zag toen ik mijn plannen voor een woonzorgcomplex vijf jaar geleden voorlegde aan de gemeente", vertelt initiatiefnemer Cor van Beers. "Dat er kleinschalige zorg zou worden geleverd in dit rijksmonument in mijn eigen dorp."

Onder leiding van Van Beers werd het voormalige klooster omgetoverd tot het woonzorgcomplex Groot Bijstervelt. In de statige gebouwen herstellen patiënten na een operatie, krijgen mensen 24-uurs zorg en bevinden zich zelfstandige huurappartementen. Het complex biedt plaats aan 86 bewoners. Rabobank heeft actief geholpen om de juiste kennis, ondernemers én het geld bij elkaar te krijgen.

Van klooster naar zorgcentrum