Support your locals

Rabo & #SupportYourLocalsNL

Lokale ondernemers hebben het zwaar. Door het sluiten van de horeca worden niet alleen de horecaondernemers geraakt, maar missen de lokale voedselproducenten een belangrijk afzetkanaal. Onder #SupportYourLocalsNL komen initiatieven samen die zijn opgezet voor en door lokale ondernemers.

Q: Wat is #SupportYourLocalsNL?

#supportyourlocalsNL roept op tot het steunen van lokale voedselproducenten en het opzetten van korte ketens.

Een van de initiatiefnemers is de Amsterdamse worstenmaker Samuel Levie, die met zijn bedrijf Brandt&Levie voor zeker veertig procent van de afzet afhankelijk is van cafés en restaurants. Hij ontwikkelde samen met onder andere Mama bakkerij, melkboer MOMA, Instock, Lindenhoff en Food Cabinet een boodschappenbox met lokale ingrediënten.

Een soortgelijk initiatief van #supportYourLocalsNL is de maaltijdbox van Boerschappen & Home Made Chefs. Er zijn verschillende boxen met producten van lokale producenten beschikbaar. Boeren kunnen hier ook aangeven welke producten ze in overvloed hebben en deze worden dan via de maaltijdbox beschikbaar gesteld.

Onder hashtag #supportyourlocalsNL roepen de initiatiefnemers alle Nederlanders op om de lokale producenten te steunen door het kopen van een voedselpakket vol heerlijke streekproducten. Doe je mee?

Q: Hoe kan ik helpen als consument?

Door een maaltijd- of boodschappenbox van lokale ondernemers af te nemen. Kijk op of #supportyourlocalsNL om te zien wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden. Ook als er bij jou in de buurt nog niets wordt aangeboden onder #supportyourlocalsNL help je door zoveel mogelijk lokale producten te kopen.

Q: Hoe kan ik meedoen als ondernemer?

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk lokale leveranciers zich aansluiten en zichtbaarheid geven aan de campagne. Zet met ondernemers in jouw netwerk of uit de buurt een samenwerking op en bied jouw producten aan onder de vlag van #supportyourlocalsNL.

Op www.supportlocals.nl/doe-mee kun je een toolkit downloaden en contactgegevens krijgen van ondernemers uit jouw buurt die interesse hebben. Je kunt ook contact opnemen met je lokale Rabobank, wellicht is daar al een soortgelijk initiatief gestart. De Rabobank werkt nauw samen met de voedselsector om dit concept uit te bouwen en ook in andere regio’s toe te passen.

Update corona: lees hier hoe we particulieren steunen Update corona: lees hier hoe we bedrijven steunen