Zoeken

Lokale projecten ontvangen cheque

Op woensdag 18 januari ontvingen drie lokale projecten een cheque uit handen van Jos Rooijakkers, directievoorzitter van Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Via het ledenmagazine Dichterbij zijn de leden van de bank opgeroepen om mee te beslissen over de financiële ondersteuning vanuit het Coöperatiefonds.

De prijswinnaars nemen cheque in ontvangst

In 2011 heeft Rabobank Eindhoven-Veldhoven besloten om € 75.000 uit het Coöperatiefonds beschikbaar te stellen aan drie grote projecten, naast alle projecten die via de reguliere procedure een bijdrage ontvangen. In de maand december konden leden van de bank via de website een stem uitbrengen op hun favoriete project. De meeste stemmen gingen naar Jongerencoaching Eindhoven (JCE). Zij ontvingen een bedrag van 30.000 euro. Met dit geld helpt JCE jongeren met vrijwillige, intern opgeleide personal coaches voor een intensieve één-op-één begeleiding.

Drie winnaars

De cheque ter waarde van € 25.000 ging naar 'Ronald McDonald huiskamer MMC Veldhoven'. Hiermee wordt een financiële bijdrage geleverd aan het 'Huiskamerproject' in MMC Veldhoven. Een veilige haven waar gezinnen met een ziek kind zich samen kunnen terugtrekken. Het project 'Jong zwanger en jong moeder' van ZuidZorg ontving een bedrag van € 20.000. Met dit geld kan ZuidZorg jonge aanstaande moeders ondersteunen.

Maatschappelijk betrokken

Met deze lokale verkiezing toont de Rabobank aan dat zij een bank is die het anders doet. Als coöperatie heeft de bank geen aandeelhouders maar leden. Elk jaar wordt een deel van de winst gereserveerd voor het Coöperatiefonds. Met dit fonds steunt de bank projecten die de vitaliteit en de kwaliteit van de lokale gemeenschap verbeteren.

Meer weten over het Coöperatiefonds? Klik hier.

Eindhoven, 23-1-2012

Deel op HyvesDeel op FacebookDeel op LinkedInDeel via TwitterDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail