Fraude via brief, telefoon & mail

Rabobank Flevoland

Ga voorzichtig om met vertrouwelijke betaalgegevens. Steeds vaker proberen criminelen op slinkse wijze consumenten te misleiden door hen vertrouwelijke informatie te ontlokken. Dit noemen wij 'phishing'. Bij 'phishing' ontvangt de klant zogenaamd van zijn bank een brief, e-mail, sms of telefoontje met de vraag een aantal vertrouwelijke gegevens te verstrekken. Deze gegevens worden door criminelen gebruikt om fraude te plegen.

Wat kunt u doen om dit te voorkomen?

Pas op dat u geen persoonlijke beveiligingscodes per telefoon afgeeft! U kunt namelijk worden benaderd door een persoon die zich uitgeeft voor een medewerk(st)er van Rabobank Flevoland. Ga niet in op telefonische verzoeken om bijvoorbeeld de inlogcode of signeercode van uw Random Reader of Rabo Scanner te verstrekken. Wanneer u de inlogcode of signeercode verstrekt, geeft u criminelen de mogelijkheid om geld van uw rekening(en) over te schrijven. Vraag in dat geval naar de naam van deze persoon en bel zelf Rabobank Flevoland (0320) 292 500.

Rabobank Flevoland vraagt nooit naar gegevens zoals pincode, inlogcode of signeercode. Niet per brief, e-mail, per telefoon of op welke andere manier dan ook. Ook worden externe partijen niet ingeschakeld om contact met u op te nemen.

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail