Rabo Mobiel Identificeren App

Je moet je altijd identificeren om een betaalrekening te openen of als je 18 jaar wordt. Met de Rabo Mobiel Identificeren App doe je dit digitaal en hoef je dus niet meer naar een kantoor. Wel zo makkelijk!

Tip! Houd je identiteitsbewijs bij de hand, zo loop je sneller door de aanvraag.

Illustratie van een telefoon met een vinkje

Wat kun je met deze app?

Een Rabo DirectPakket openenEen Rabo StudentenPakket openenIdentificeren vanaf 18 jaarBestuursfunctie bevestigen

Hoe werkt het?

Scan de QR-code of download in de app stores. Je vult persoonlijke gegevens in en beantwoord een aantal vragen. Daarna maken we een scan van je identiteitsbewijs en gezicht. Op deze manier weten we zeker dat jij het bent. Download hieronder de app.

Apple App Store badge
Google Play Store badge

Meer weten?

Waarom moet ik mezelf identificeren?

Zodat wij als bank weten wie je bent. En of dit ook echt zo is. We zijn wettelijk verplicht om de identiteit van onze klanten vast te stellen. Omdat we nog geen kopie of scan van jouw identiteitsbewijs hebben, vragen we je jezelf te identificeren.

Dit is nodig bij het openen van een betaalrekening, op het moment van 18 jaar worden en bij het bevestigen van een bestuursfunctie.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

We gebruiken alleen de informatie die nodig is om je als klant te identificeren. Je persoonsgegevens worden bewaard zolang je klant bent. Hiermee gaan we zorgvuldig om. Er wordt geen informatie opgeslagen buiten de Rabobank.

Lees meer over privacy en persoonsgegevens
Mobiel Identificeren lukt niet. En nu?

Je kunt de aanvraag doen als je:

18 jaar of ouder bent in Nederland woont een geldig identiteitsbewijs hebt

Je smartphone heeft minimaal de versie iOS 11 of Android 5.0 nodig om de Rabo Mobiel Identificeren App te kunnen gebruiken.

Is dit niet het geval? Dan kun je een betaalrekening openen door contact met ons op te nemen via deze pagina.

Wat wordt er bedoeld met het bevestigen van een bestuursfunctie en wanneer moet ik deze doorgeven?

Bankier je zakelijk bij de Rabobank? Dan kun je als je bijvoorbeeld de nieuwe penningmeester of bestuurslid bent, eenvoudig deze bestuurswijziging online aan ons doorgeven via de Rabo Mobiel Identificeren App.

Lees meer over bestuurswijzigingen