Ockto app

Deel veilig en snel uw financiële gegevens met uw adviseur

Ockto
samenwerking tussen de Rabobank en Ocktoideaal bij de voorbereiding op uw gesprekniet meer zelf uw administratie uitzoekenmakkelijk en snel uw financiële gegevens verzamelen via DigiDuw gegevens delen in een beveiligde omgeving

Met Ockto hoeft u uw financiële administratie niet meer te doorzoeken. Met deze app verzamelt u eenvoudig en snel uw financiële gegevens van bijvoorbeeld het UWV. Vervolgens kunt u deze gegevens delen met uw adviseur. De Ockto app is gratis te downloaden.

Wat is het

Veilig en snel uw financiële gegevens ophalen met Ockto

Heeft u binnenkort een gesprek met een adviseur van de Rabobank? Dan moet u een aantal financiële gegevens aanleveren. Bijvoorbeeld in het Rabobank Hypotheekdossier of in de Financiële Coach. Wij werken hiervoor samen met Ockto. Met deze app logt u via DigiD in op websites waar financiële gegevens over u staan, zoals het UWV. Ockto verzamelt de benodigde gegevens en toont ze in de app. U controleert ze en verstuurt ze naar uw adviseur. En dat allemaal in een beveiligde omgeving.

Meer lezen over Ockto op Ockto.nl

Hoe werkt het

Hierin vindt u een stappenplan waarmee u de app kunt downloaden en koppelen met de Rabobank. Als u dit heeft gedaan, werkt de app als volgt.

Stap 1. Verzamel uw financiële gegevens

Ockto begeleidt u langs de websites waarop u uw financiële gegevens kunt ophalen. Bij iedere website logt u in met uw DigiD. Als u een partner heeft, logt hij of zij ook in.

Stap 2. Controleer uw financiële gegevens

Ockto laat de opgehaalde gegevens in een duidelijk overzicht aan u zien. Zo kunt u ze goed controleren.

Stap 3. Stuur uw gegevens door naar de Rabobank

Kloppen de gegevens? Dan kunt u ze delen met uw adviseur. U bepaalt zelf welke gegevens u deelt met de Rabobank.

Waar haalt Ockto uw gegevens vandaan

Ockto haalt uw gegevens van twee verschillende websites:

UWV.nl: Hier haalt Ockto uw actuele salarisgegevens op. Mijnpensioenoverzicht.nl: Hier haalt Ockto uw (toekomstige) pensioengegevens op.

Bent u ondernemer? Dan is uw inkomen niet bij het UWV bekend. Wij vragen u uw winst uit onderneming zelf aan te leveren.

Veiligheid

Het gebruik van de Ockto app is veilig. Ockto is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Dat betekent dat uw informatie nooit wordt opgeslagen door Ockto. Zodra u het gebruik van de app stopt, wordt alle informatie uit de app verwijderd. Dit geldt ook als u de informatie heeft gedeeld met de Rabobank.

U kunt de informatie controleren voordat u deze verzendt. U bepaalt zelf of u de opgehaalde informatie wilt doorsturen. Uw financiële gegevens worden dan via een beveiligde verbinding gedeeld met uw adviseur. Let wel op waar u deze app gebruikt. Als het om gevoelige informatie gaat, adviseren wij u de app te gebruiken via een beveiligde wifi-verbinding.

Voorwaarden

Voor het gebruik van de Ockto app heeft u een DigiD nodig. Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen op de website van DigiD.

DigiD aanvragen op Digid.nl Meer lezen over de gebruiksvoorwaarden van Ockto op Ockto.nl