Vrouw kijkt op telefoon

Veelgestelde vragen iDEAL QR-code scanner

Betaal gemakkelijk met iDEAL via de QR-scanner in de Rabo App en Rabo Wallet.

Veelgestelde vragen

Wat is iDEAL QR?

Koop je iets online? Bijvoorbeeld in een webwinkel of via een app? Dan betaal je waarschijnlijk met iDEAL. Een gewone iDEAL betaling kun je alleen starten via een link in een webwinkel, mail of app. Met een iDEAL QR-scanner kun je ook offline betalen. Bijvoorbeeld bij een collectant aan de deur of via een kassabon op het terras. Je scant de iDEAL QR-code met de Rabo Bankieren App. Als je de code hebt gescand zie je het bedrag, de begunstigde en een omschrijving. Controleer dit altijd. In sommige gevallen kun je dit bedrag nog aanpassen. Om de betaling te bevestiging kun je je vingerafdruk of een vijfcijferige code gebruiken.

Wat is het verschil tussen betalen met een iDEAL-QR-code en betalen met iDEAL?

Bij een gewone iDEAL-betaling kies je eerst voor de betaalmethode iDEAL en daarna voor je bank. Scan je een iDEAL QR-code? Dan kies je automatisch voor iDEAL. Met de Rabo App scan je vervolgens de QR-code. De betaling wordt automatisch binnen die app afgerond.

Wat is het verschil tussen iDEAL-QR en de QR-functies die andere banken aanbieden?

Met iDEAL QR kunnen klanten van alle banken een iDEAL betaling starten. De QR-codes van banken kunnen vaak alleen gescand worden door klanten van die bank.

Gebruik

Waar vind ik de iDEAL QR-code scanner in de Rabo App?

Als je de Rabo App opstart, dan zie het het logo van iDEAL QR linksboven. Je hoeft hiervoor niet eerst in te loggen. Als je erop klikt, dan gaat de camera aan. Je scant de QR-code met de camera en ziet direct de betaling.

Waar vind ik de iDEAL QR-code scanner in de Rabo Wallet?

Je kunt de iDEAL QR-code direct scannen door in de app van Rabo Wallet te klikken op de knop ‘Betaal met QR-code’.

Wat is het voordeel van het gebruik van iDEAL QR?

Betalen via iDEAL QR is snel en betrouwbaar, zowel online als offline. Een iDEAL-betaling kun je ook zonder link of webpagina starten. Dit gaat gemakkelijk via het scannen van een QR-code op papier of een beeldscherm. Daarnaast heb je bij betalen met iDEAL-QR via de Rabo App geen Rabo Scanner nodig. Je bevestigt betalingen met je vingerafdruk of met de vijfcijferige code.

Heb ik een Rabo Scanner nodig?

Als je betaalt met een iDEAL QR-code gelden dezelfde regels als wanneer je betaalt met de Rabo Bankieren App. 

Wist je dat je zelf de limieten voor het betalen zonder Rabo Scanner kunt aanpassen? Zo kun je een bedrag instellen met een maximum van € 1000 per week. Zo werkt het:

Android

  1. Klik in de app linksboven op het menu. 
  2. Kies voor ‘zelf regelen’ 
  3. Klik op Betaalrekening en bankpas. 
  4. Klik op Betalen zonder Rabo Scanner.

IOS

  1. Kies voor 'zelf regelen' 
  2. Klik op Betaal- en spaarrekening 
  3. Klik op Betalen zonder Rabo Scanner.
Als ondernemer iDEAL QR activeren?

Maak je gebruik van Rabo iDEAL Professional? Dan kun je ook kosteloos gebruik maken van iDEAL QR-code. Lees hoe dit werkt op de website van Rabobank.

Hoe werkt betalen met iDEAL QR?

Als je wilt betalen met iDEAL QR, scan je de QR-code met je Rabo Bankieren App, Rabo Wallet of de speciale iDEAL app. Beiden zijn gratis te downloaden voor iOS (Apple) of Android.

Bekijk hoe het werkt

Kan ik het bedrag van de betaling aanpassen?

In sommige gevallen kan je het bedrag van de betaling aanpassen. Maar dit kan alleen als de webshop of het bedrijf die de QR-code aanbiedt hiervoor een aparte pagina over heeft aangemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een collectant die vraagt 3 euro te doneren. Als je als klant de QR-code scant kun je uitkomen op een pagina waar je het bedrag kunt aanpassen.

Wat gebeurt er na afloop van een iDEAL-QR-betaling?

Nadat je hebt betaald via de iDEAL-app word je net als bij een reguliere iDEAL-betaling teruggeleid naar de (mobiele) website waar je je aankoop gedaan hebt. In je betaaloverzicht zie je altijd terug of je betaling succesvol is geweest.

Veiligheid

Is iDEAL QR veilig?

Een iDEAL QR-code herken je aan het iDEAL-logo in het midden van de code. De QR-code is beveiligd en werkt alleen in combinatie met de Rabo Bankieren App, Rabo Wallet of de speciale iDEAL app. Scan je de code met een andere app? Dan krijg je automatisch een pagina te zien waarin dit wordt uitgelegd. QR-codes kunnen alleen worden gemaakt door organisaties en bedrijven met een iDEAL-contract bij een bank of betaaldienstverlener.

Is een iDeal QR-code onbeperkt te scannen?

Sommige QR-codes kunnen maar één keer gescand worden. Andere codes kun je onbeperkt scannen of tot een datum die vooraf is ingesteld. Denk bijvoorbeeld aan een QR-code voor een donatie aan een goed doel. Deze kan meerdere keren gescand worden.

Moet ik cameratoestemming geven voor iDEAL QR in de Rabo App of de Rabo Wallet?

Een QR-code scannen via de Rabo App of de Rabo Wallet die je via je camera. Hiervoor moet je eenmalig toestemming geven dat de app gebruik maakt van je camera. Geef je geen toestemming? Dan kun je helaas geen gebruik maken van de iDEAL QR-code scanner.

Service en Contact