Veelgestelde vragen over Face ID

Inloggen met je gezicht in de Rabo App.

Veelgestelde vragen

Wat is Face ID?

Face ID is de naam voor het gebruik van de gezichtsherkenningsfunctionaliteit van Apple. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen met de gezichtsscanner. Face ID is de opvolger van Touch ID waarmee je met je vingerafdruk kon in loggen. Face ID wordt mogelijk gemaakt door een speciale camera aan de voorkant van je toestel. Via de instellingen op je toestel kun je Face ID activeren. Face ID gebruik je door naar je scherm te kijken.

Wat kan ik met Face ID in de Rabo App?

Je kunt zelf kiezen of je met Face ID wilt inloggen en betalingen wilt ondertekenen in de Rabo Bankieren App.

Heeft mijn toestel Face ID?

Je kunt Face ID voor de Rabo App instellen als je beschikt over een Apple toestel met Face ID functionaliteit.Als je wilt betalen met iDEAL QR, scan je de QR-code met je Rabo App, Rabo Wallet of de speciale iDEAL app. Beiden zijn gratis te downloaden voor iOS (Apple) of Android.

Instellen

Staat Face ID automatisch aan als mijn toestel hier geschikt voor is?

Nee. Je kiest zelf of je het wel of niet gebruikt. Wil je Face ID gebruiken, ga dan naar Instellingen en zet Face ID aan.

Hoe zet ik Face ID aan op mijn toestel?

Je kunt Face ID aanzetten bij Instellingen -> Face ID en toegangscode -> Face ID instellen

Hoe stel ik Face ID in op mijn Rabo App?

Ga in je Rabo App naar Instellingen -> Face ID en toegangscode -> Face ID instellen. Je kunt nu inloggen en betalingen ondertekenen door je gezicht voor je iPhone te houden.

Gebruik

Kan ik ook nog inloggen met mijn toegangscode?

Ja. Nadat je Face ID hebt ingesteld kun je kiezen hoe je wilt inloggen; met je gezicht of met de toegangscode. Je kunt Face ID altijd weer uitzetten. Je logt dan in met je toegangscode.

Kan ik Face ID uitschakelen voor de Rabo Bankieren App?

Ja, dan kan. Je kunt het uitschakelen via de instellingen van de app.

Werkt het ook voor medewerkers van bedrijven?

Alle gebruikers die nu met een toegangscode in kunnen loggen en over een geschikt Apple-toestel beschikken kunnen zelf de keuze maken om Face ID te gebruiken. Dit geldt zowel voor particuliere als zakelijke klanten.

Veiligheid

Wordt mijn gezicht opgeslagen in de Rabo App?

Nee. Er wordt een scan van je gezicht opgeslagen op de chip van je toestel. Niet in de app. De Rabobank heeft dus geen informatie over je gezichtskenmerken.

Staan mijn gezichtskenmerken veilig opgeslagen op mijn toestel?

Volgens Apple worden de gezichtsdata op het toestel als een 3D-model opgeslagen en verwerkt door de Secure Enclave. Dat is het beveiligde gedeelte op de processorchip, die niet zomaar te lezen is. Het wordt niet meegenomen in backups en wordt niet naar Apple-servers gestuurd.

Hoe kan ik Face ID veilig gebruiken?

Geef nooit anderen toegang tot je iPhone. Registreer altijd alleen jouw eigen gezicht op je toestel. Apple geeft aan dat indien je een broer/zus heeft die sterk op je lijkt, er een kans bestaat dat dit familielid door Face ID ten onrechte als je herkend wordt. Gebruik je Face ID voor de Rabo Bankieren App? Dan kan dit familielid in de app inloggen en opdrachten ondertekenen.

Face ID is volgens Apple voor jongeren onder de 13 jaar minder veilig, omdat de gezichtskenmerken nog onvoldoende ontwikkeld zijn. Er bestaat dan een kans voor verwisselingsgevaar; oftewel dat een andere jongere kan inloggen op het toestel en transacties kan doen.