Inzicht met de Rabo Bankieren App

Nieuwe functie 'Waar gaat mijn geld naartoe' in de Rabo Bankieren App

De Rabo Bankieren App biedt handige functies voor meer inzicht in je geldzaken. Bekijk het verloop van je saldo over de afgelopen maand of welke vaste af- en bijschrijvingen er nog aankomen. Daarnaast geeft de app ook antwoord op de vraag: ‘Waar gaat mijn geld naartoe?’ Handige functies die je helpen met de opbouw van een financieel gezond leven.


‘Waar gaat mijn geld naartoe?’

Met deze nieuwe functie worden bij- en afschrijvingen automatisch voorzien van een categorie. Zoals boodschappen, vervoer, kleding en salaris. In het overzicht zie je dan waar je geld vandaan komt en (nog belangrijker) waar het aan op gaat. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel je deze maand aan ‘uit eten & drinken’ hebt uitgegeven! Handig voor als je ergens op wilt besparen.

Veelgestelde vragen

Wat kost het?

Je betaalt geen extra kosten om deze functionaliteit te gebruiken.

Kan ik een categorie van een transactie aanpassen?

In ‘Waar gaat mijn geld naartoe?’ kun je per categorie de transacties bekijken. Zie je een betaling die daar niet tussen hoort? Klik dan op deze transactie om een andere categorie te kiezen.

Je kunt alleen uit de bestaande categorieën kiezen. Het is niet mogelijk om zelf categorieën toe te voegen of om de naam te veranderen. Zo blijft het koppelen van categorieën namelijk beter werken voor jou.

Hoe zit het met privacy?

We gaan zorgvuldig om met je privacy en je gegevens zijn goed beschermd. Het koppelen van categorieën aan transacties gebeurt zonder dat dat negatieve gevolgen voor je heeft. Het koppelen gebeurt niet door een persoon. Sommige gevoelige transacties, bijvoorbeeld de contributie voor een vakbond, worden in principe gekoppeld aan de categorie ‘Overig’. Er wordt niet gericht gezocht naar gevoelige gegevens, deze zitten tussen alle transacties die je doet als gevolg van het normale betalingsverkeer.

We gebruiken de categorieën op dit moment alleen om je inzicht te geven in je geldzaken. Als we deze informatie ook voor andere doelen willen gebruiken, zullen we eerst nagaan of dit wel is toegestaan of vragen we om toestemming.

  • De categorieën worden niet gebruikt om zonder toestemming beslissingen te nemen over jou of over het verstrekken van diensten aan jou.
  • Rabobank deelt jouw gecategoriseerde transacties niet met derden.
  • Er worden geen transactiegegevens met derde partijen gedeeld om categorieën aan transacties te koppelen, Rabobank doet dit zelf.
  • We laten geen gepersonaliseerde advertenties zien op basis van de categorieën.
  • We verkopen deze informatie ook niet door aan andere partijen.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met je persoonsgegevens en welke rechten je hebt? Lees dan ons Privacy Statement.

Overige vragen

Andere handige inzicht functies

Toekomst

Benieuwd welke vaste bij- en afschrijvingen er nog aankomen? Met de knop 'toekomst' in je transactieoverzicht vind je jouw geplande en voorspelde transacties. Deze vinden mogelijk de komende maand plaats. Handig toch?

Bekijk jouw voorspellingen

Saldografiek in de Rabo Bankieren App

Saldografiek

In de saldografiek zie je het verloop van je saldo in een bepaalde periode. De grafiek laat je zien waar in de maand er geld binnenkwam of uit gaat. De saldografiek vind je bovenaan je transactieoverzicht.

Bekijk je grafiek

Saldografiek in de Rabo Bankieren App

Spaarpotjes

Met Spaarpotjes in de Rabo Bankieren App kun je doelgerichter en overzichtelijker sparen. Maak bijvoorbeeld een spaarpotje aan voor een vakantie of een studie van je kind. Met de voortgangsbalk zie je voortgang van jouw spaardoel.

Maak een spaarpotje aan

Nog meer inzicht en overzicht krijgen?

Voeg een rekening van een andere bank toe Stel Rabo Alerts in Aan de slag met jouw financiële toekomst

Zelf regelen & Contact

Zelf regelen Contact Chat