Veelgestelde vragen over 'Rekening bij andere bank' functie

Wie kunnen een betaalrekening van andere bank toevoegen aan de Rabo Bankieren App?

Alle klanten van de Rabobank van 16 jaar of ouder, met een betaalrekening bij bunq premium en ABN AMRO.

Wat kan ik doen met de functie ‘Rekening bij andere bank’?

Heb je ook een betaalrekening bij een andere bank? Met ‘Rekening bij andere bank’ kun je deze rekening toevoegen aan de Rabo Bankieren App. Je kunt het saldo en de transacties van je betaalrekening bekijken.

Wat gebeurt er als ik een betaalrekening van een andere bank koppel?

Als je je betaalrekening van een andere bank koppelt aan de Rabo Bankieren App, komt deze in 'Mijn Overzicht' te staan. Je kunt dan het saldo en de transacties bekijken. In de toekomst krijg je ook meer inzicht in je inkomsten en uitgaven van al je betaalrekeningen.

Wat kost het?

Voor het gebruik van deze functie betaal je geen extra kosten, naast de standaard kosten voor het aanhouden van je betaalrekening.

Hoe zit het met privacy?

We gaan zorgvuldig om met je privacy en je gegevens zijn altijd goed beschermd. Wij gebruiken de gegevens alleen voor Rabo Online Bankieren in lijn met ons privacy statement. Meer informatie over privacy en gegevens vind je in ons privacy statement.

Bekijk het Privacy statement

Betaalrekeningen van welke banken kan ik toevoegen?

Op dit moment kun je een betaalrekening van bunq en ABN AMRO koppelen. Binnenkort breiden we het aanbod verder uit. Houd de Rabo Bankieren App in de gaten voor meer mogelijkheden.

Kan ik ook een rekening van een andere bank toevoegen via internetbankieren?

Nee, helaas is deze functionaliteit alleen beschikbaar in de Rabo Bankieren App.

Hoeveel betaalrekeningen kan ik toevoegen?

Dat is afhankelijk van de andere bank.

bunq: met bunq kun je met één koppeling meerdere betaalrekeningen koppelenABN AMRO: je kunt in je app één betaalrekening van ABN AMRO toevoegen
Kan ik een zakelijke betaalrekening van een andere bank toevoegen?

Ja dat kan, je kan ook jouw zakelijke betaalrekening van een andere bank koppelen aan Rabo Bankieren App, mits de andere bank dat aanbiedt. Als je niet de (mede)-rekeninghouder bent van de rekening bij de andere bank, kun je de rekening niet koppelen aan de Rabo Bankieren App.

Kan ik een spaarrekening van een andere bank toevoegen?

Op het moment kan je alleen betaalrekeningen van andere banken toevoegen. Mogelijk kun je in de toekomst ook andere producten van andere banken toevoegen. Houd de Rabo Bankieren App in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Kan de Rabobank mijn transacties van mijn andere rekening inzien?

Transacties van rekeningen van een andere bank worden alleen opgeslagen om jou de beste service in de app te bieden. Daarvoor gelden dezelfde privacyregels, toegang en veiligheidseisen als voor Rabobank transacties. Deze zijn uiteraard zeer streng.

Kan ik mijn betaalrekening van een andere bank ook verwijderen uit de app?

Ja, je kan de koppeling met de andere bank altijd verwijderen uit de Rabo Bankieren App. Alle gegevens zullen wij dan verwijderen.

Hoe verwijder ik een rekening van een andere bank uit de app?

Je kunt de rekening van een andere bank verwijderen in het menu ‘Zelf regelen’ onder ‘Rekening bij andere bank'. Let op, hiermee verwijder je alle rekeningen van de gekoppelde bank.

Kan ik ook geld overmaken vanuit de Rabo bankieren app met de betaalrekeningen bij andere banken?

Dat is op dit moment alleen mogelijk met een betaalrekening van bunq. In de nabije toekomst kun je ook met betaalrekeningen van andere banken geld overmaken.

Service en Contact