Zorg nu voor uw inkomen voor later

Verder op deze pagina:

  Weet u hoeveel pensioen u straks ontvangt? Of wat u kunt doen om uw pensioen aan te vullen? Met een goede voorbereiding kunt u zorgen voor voldoende inkomen voor later. Bespreek het met onze adviseur. Samen bekijken we wat u nodig heeft.

  Vraag een gesprek aan

  Bespreek uw pensioen met ons

  Uw pensioen is misschien nog ver weg. Toch is het geen slecht idee om nu al over uw inkomen voor later na te denken. Persoonlijke gebeurtenissen als een nieuwe baan of een scheiding hebben gevolgen voor uw pensioenopbouw. Wist u dat een op de drie Nederlanders na zijn pensionering zijn levensstijl moet aanpassen omdat er onvoldoende inkomen is? Het is daarom belangrijk om te weten hoe u er straks voor staat.

  Gratis gesprek voor uw inkomen voor later

  Het eerste gesprek met onze adviseur is vrijblijvend. Dit gesprek is gratis en vindt telefonisch of bij uw Rabobank plaats. Wij kunnen daarin drie zaken met u bespreken:

  • Weet u al hoe u wilt leven tijdens uw pensioen? Als u een samenvatting van uw pensioenoverzicht meeneemt, bekijken wij met u of het inkomen vanuit uw opgebouwde pensioen en AOW hoger of lager is dan uw huidige netto inkomen. En of u denkt hiermee vooruit te kunnen. U kunt een samenvatting van dit overzicht downloaden op Mijnpensioenoverzicht.nl.
  • Als u pensioen opbouwt via uw werkgever, ontvangt u elk jaar een uniform pensioenoverzicht (UPO) van uw pensioenfonds. Op basis van de A-factor op uw UPO en uw jaaropgave kunnen wij uw fiscale jaarruimte berekenen. Dit is het bedrag dat u in een jaar als inleg op een lijfrentespaarrekening of –verzekering mag aftrekken.
  • We bespreken of u een vervolggesprek wilt. Hieraan zijn kosten verbonden. Wij brengen uw wensen in kaart en kunnen u uitleg geven over het vervolgtraject. Vervolgens kiest u welke vorm van advies bij u past. Als u kiest voor betaald advies over uw inkomen voor later, plannen we een vervolggesprek met u in. Mogelijk kunt u zelf eenvoudig een product afsluiten, zonder een tweede gesprek.
  Vraag een gesprek aan

  Een samenvatting van uw pensioenoverzicht op Mijnpensioenoverzicht.nl downloaden Lees meer over betaald advies