Eindejaar - Sparen, aflossen of beleggen

Start nu met pensioensparen

Stap voor stap inzicht & overzicht

  Als je met pensioen gaat, wil je je geen zorgen maken over geld. Het is dan ook prettig om te weten of je pensioen voor later goed geregeld is. Ontdek hier de mogelijkheden.

  Extra aflossen ja of nee?

  Inzicht in je pensioen

  Op welke pensioenen kan je rekenen? Misschien heb je verschillende werkgevers gehad of een tijdje niet gewerkt. Dit kan veel invloed hebben op je pensioen. Op mijnpensioenoverzicht.nl zie je direct welke pensioenen je hebt opgebouwd en hoe het er op dit moment voor staat. Ook krijg je een beeld van je te bereiken pensioen en wanneer je je pensioen mag ontvangen.

  Bekijk jouw pensioenoverzicht voor nu en later

  Investeer in je pensioen

  Jaarruimte berekenen

  Heb je of denk je dat je dit jaar te weinig pensioen hebt opgebouwd? Dan kan het zijn dat je een pensioentekort hebt. Door dit tekort ontstaat er een fiscale jaarruimte die je belastingvriendelijk mag aanvullen.

  Je mag extra geld storten door te sparen. Je mag je pensioen belastingvriendelijk aanvullen tot en met 7 jaar terug. Het maximale bedrag dat je met belastingaftrek mag sparen kun je berekenen met onze berekenhulp.

  Meer over jaarruimte berekenen en benutten

  Inzicht in je pensioen

  Wat zijn jouw mogelijkheden?

  Vind je het nodig om je pensioen aan te vullen of wil je zelf graag meer pensioen opbouwen? Dan kun je ervoor kiezen om een RaboToekomstSparen-rekening te openen.

  Meer over RaboToekomstSparen

  Gratis oriƫntatiegesprek aanvragen