Algemene Ouderdomswet (AOW)

De Algemene Ouderdomswet is een basispensioen voor mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt. Iedereen die in Nederland woont of werkt is meestal verzekerd voor de AOW. Ieder jaar dat u verzekerd bent, bouwt u 2% AOW-pensioen op. U ontvangt het AOW-pensioen vanaf de dag dat u de AOW-leeftijd heeft bereikt. Dit AOW-pensioen krijgt u van de overheid.

Bekijken hoeveel AOW u heeft opgebouwd op Mijnpensioenoverzicht.nl De maximale hoogte van de AOW-bedragen bekijken op SVB.nl

AOW-leeftijd

De AOW-leeftijd wordt in stappen verhoogd naar 67 jaar in 2021. Daarna stijgt de AOW-leeftijd mee met de levensverwachting. Via de website van de Sociale Verzekeringsbank kunt u uw AOW-leeftijd berekenen.

Uw AOW-leeftijd berekenen op SVB.nl

AOW-partnertoeslag

De AOW-partnertoeslag is een toeslag voor mensen die AOW ontvangen met een jongere partner die nog geen AOW ontvangt. De partnertoeslag is vervallen per 1 januari 2015. Mensen die op of na 1 januari 1950 geboren zijn, ontvangen geen partnertoeslag meer. Heeft u nu een toeslag of krijgt u vóór 1 april 2015 een toeslag? Dan houdt u deze zolang uw partner niet te veel verdient.

Advies over uw inkomen voor later

Wilt u advies over uw inkomen voor later? In een gratis oriëntatiegesprek bepalen we samen welke vorm van advies bij u past. Dit vrijblijvende gesprek kan zowel bij uw Rabobank als telefonisch plaatsvinden. Hierna kunt u kiezen voor een betaald adviesgesprek. Soms kunt u een product ook zelf afsluiten.

Meer lezen over een adviesgesprek en kosten

Maak een afspraak