Rabo Beheerd Beleggen Exclusief

Rabo Beheerd Beleggen Exclusief

Met Rabo Beheerd Beleggen Exclusief geef je jouw beleggingen uit handen aan ons team van ervaren experts. Zij hebben verschillende portefeuilles samengesteld. Samen met je adviseur en je beleggingsspecialist kies je de portefeuille die het beste bij je past.

Beleg op basis van je vermogensplanPersoonlijke adviseur en beleggingsspecialistProfiteer van wereldwijd goed gespreide beleggingsportefeuille
Bel mij

De belangrijkste kenmerken van Rabo Beheerd Beleggen Exclusief

Goede spreiding

Je portefeuille bestaat uit beleggingsfondsen en trackers die beleggen in wereldwijd gespreide aandelen en obligaties. Daarnaast spreiden we over sectoren. Goed gespreide beleggingen verlagen het risico zonder dat dit ten koste gaat van het verwachte rendement.

Inspelen op kansen

Waar nodig sturen we bij op je portefeuille. Zo kunnen we inspelen op kansen en trends zoals robotics, digitalisering en opkomende markten. Onze strategie is gebaseerd op onderzoek, analyse en innovatie. Hiermee behalen we een solide rendement.

Persoonlijk contact

Je beleggingsspecialist neemt minimaal een keer per jaar de resultaten met je door en kijkt of je nog op koers ligt om je doelen te behalen. Zijn er tussentijds ontwikkelingen die invloed hebben op je doelen en portefeuille, dan neemt je adviseur of beleggingsspecialist contact me je op.

Rendement

Je rendement is afhankelijk van de samenstelling van je beleggingsportefeuille en een aantal factoren. Onze private banking specialisten vertellen je er graag meer over. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak of laat je gegevens achter, dan bellen wij je snel terug.

Risico’s

Met beleggen heb je kans op een hoger rendement dan met sparen. Zeker als je voor de langere termijn belegt, dan profiteer je van rendement op rendement. Je loopt echter ook een hoger risico dan met sparen. Je kunt een deel van je oorspronkelijke inleg verliezen. Maak altijd een bewuste afweging tussen de kans op een hoger rendement, de looptijd en het bijbehorende risico. Zo zorg je ervoor dat je keuzes bij jouw situatie blijven passen.

Meer over risico's van beleggen

Als je kiest voor beleggen bij de Rabobank, dan helpen wij je graag om dat op een verstandige manier te doen. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de kenmerken en risico’s van beleggen. 

Het belangrijkste risico is dat je beleggingen in waarde kunnen dalen. Dit noemen we het koersrisico. Het risico dat een onderneming waarin je belegt failliet gaat, wordt debiteuren- of kredietrisico genoemd. Bij beleggingen buiten de eurozone kan er sprake zijn van valutarisico, het risico dat je belegging minder waard wordt doordat de valuta waarin je belegt minder waard wordt. Tot slot kunnen financiële markten overdreven reageren op nieuws en gebeurtenissen, waardoor er grote koersschommelingen optreden. Dit noemen we het volatiliteitsrisico. 

Door beleggingen te spreiden over verschillende producten, regio’s en sectoren, wordt het koers- en kredietrisico kleiner. Bij Individueel Vermogensbeheer doen experts dit voor je. 

Meestal geldt dat hoe hoger het rendement is dat je wilt, hoe hoger het risico is dat je moet nemen. Beleg je voor een doel dat verder in de tijd ligt, dan kun je meer risico nemen dan wanneer je op kortere termijn over je belegde geld wilt beschikken. De periode dat je belegt wordt beleggingshorizon genoemd.

Meer uitleg

Duurzaamheidsinformatie

Met Rabo Beheerd Beleggen Exclusief beleg je standaard op een duurzame manier waarbij rekening wordt gehouden met het milieu, de mens en een goed bestuur. Dit wordt ook wel ESG genoemd: environment (E), social (S) en governance (G). Er wordt alleen belegd in beleggingsfondsen die voldoen aan het ESG-beleid van Rabobank.

Lees verder

Het uitgangspunt is dat de beleggingen in Rabo Beheerd Beleggen Exclusief bijdragen aan een duurzamere wereld. De beleggingen worden gescreend op duurzaamheidsrisico’s voor thema’s zoals klimaatverandering en biodiversiteit. Maar ook op bijvoorbeeld mensen- en arbeidsrechten, gezondheid en veiligheid. Dit is onderdeel van ons ESG-beleid.

Met dit ESG-beleid streeft Rabobank naar een goed financieel rendement, maar wordt ook de ESG-uitwerking van onze beleggingen in ogenschouw genomen. Concreet betekent dit dat de aandelenfondsen van Rabo Beheerd Beleggen Exclusief CO2 bewust zijn, met minimaal 30% minder CO2 uitstoot dan een algemene wereldwijde aandelen index. Ons uitsluitingsbeleid gaat verder dan alleen controversiële wapens. Ook gelden er beperkingen voor beleggingen in tabak, kolen en teerzandolie. Daarnaast zijn beleggingen in bedrijven uitgesloten die één (of meer) van de tien principes van het Global Compact van de Verenigde Naties overtreden. Deze principes gaan over zaken als bescherming van het milieu, het tegengaan van corruptie en het respecteren van mensen- en arbeidsrechten. Daarnaast is er veel aandacht voor ‘actief eigenaarschap’. Dat is het gesprek dat wordt gevoerd met bedrijven over duurzame kwesties. Ook wordt er binnen de beleggingsfondsen actief gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te stemmen op aandeelhoudersvergaderingen.

Rabo Beheerd Beleggen Exclusief bestaat volledig uit beleggingstitels met de classificatie ESG-product. Het behalen van sociaal-maatschappelijk rendement is niet het voornaamste doel van dit beleggingsproduct maar duurzame overwegingen zijn wel een belangrijk en centraal onderdeel van het beleggingsproces. Onze beleggingsportefeuilles hebben algemene indices als benchmark waartegen de financiële resultaten worden afgezet. Deze indices kennen geen uitsluitingen, beperkingen of andere duurzaamheidsoverwegingen. Duurzaamheidsrisico’s kunnen leiden tot een afwijkend rendement van de portefeuilles van Rabo Beheerd Beleggen Exclusief.

Lees meer over duurzaam beleggen met Rabo Beheerd Beleggen Exclusief (PDF)

Kosten

De kosten zijn per kwartaal.

Basisdienstverlening

Minimum: € 5
Tot € 100.000 0,06% over het belegd vermogen
Tot € 500.000 0,03% over het belegd vermogen
Tot € 2.000.000 0,01% over het belegd vermogen
Meer dan € 2.000.000 0,0025% over het belegd vermogen

Portefeuillebeheer*

Minimum: € 1.250
Tot € 2.000.000 0,23% over het belegd vermogen
Tot € 5.000.000 0,2% over het belegd vermogen
Meer dan € 5.000.000 0,15% over het belegd vermogen