Samenwonen

Samenwonen. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Samenwonen is leuk en spannend maar er moet een hoop geregeld worden. Wij hebben de bankzaken daarom alvast op een rij gezet.

Eén rekening

Met een gezamenlijke rekening betaalt u gemakkelijk samen de vaste lasten en de boodschappen. U kunt samen een nieuwe rekening openen. Maar u kunt ook uw partner toevoegen aan uw rekening of andersom.

Bekijk de voordelen

Eén thuis

Gaat u samenwonen in het huis van één van u beiden? Denk dan hieraan:

Als uw partner ook eigenaar wordt van uw huis
  • Maak een afspraak om de hypotheek aan te laten passen.
  • Praat met een notaris over de waarde van uw koophuis en de hypotheekschuld. Deze worden namelijk verdeeld als u beiden eigenaar wordt.
  • Bent u niet getrouwd? Denk dan aan de overdrachtsakte en de overdrachtsbelasting.
Als u gaat samenwonen in uw koophuis
  • Blijft u zelf 100% eigenaar van het huis? Sluit dan een samenlevingsovereenkomst af. De notaris kan u hierover adviseren.
Als u gaat samenwonen in uw huurhuis
  • Zorg dat u samen op de huurovereenkomst staat.
  • Geef aan de belastingdienst door dat u bent gaan samenwonen.

Eén toekomst

Als u arbeidsongeschikt raakt of zonder werk komt te zitten, heeft dit invloed op uw financiële situatie. Met de Interpolis Hypotheekbescherming krijgt u bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid een maandelijkse uitkering. Zo kunt u de hypotheek blijven betalen.

Als een van u komt te overlijden, zorgt de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering ervoor dat er geld is om kosten op te vangen of het inkomen op peil te houden.

Interpolis Hypotheekbescherming

Interpolis Overlijdensrisicoverzekering

Samen verzekerd

Sommige verzekeringen kunnen vervallen wanneer u gaat samenwonen. Anders bent u dubbel verzekerd. Andere verzekeringen moeten misschien worden aangepast.

Bent u allebei bij de Rabobank verzekerd? Dan kan het voordelig zijn om uw verzekeringen samen te voegen. Bent u nog niet (allebei) bij de Rabobank verzekerd? Vraag dan een offerte aan voor de Alles in één Polis. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe hoger de korting op de premie.

Check uw verzekeringen

Schrijf uw partner bij op uw Alles in één Polis

Meer over de Interpolis Alles in één Polis®