Man en vrouw lachen naar elkaar

Samenwonen, samen betalen met een gezamenlijke rekening

Als je gaat samenwonen moet je een aantal dingen even goed bekijken. Hoe gaan jullie bijvoorbeeld de vaste lasten betalen? Of jullie spullen verzekeren?

Vraag een gezamenlijke rekening aan
Samen delen

Samen delen

Samenwonen betekent samen delen. Je deelt je woning, je bezittingen en natuurlijk mooie momenten samen. 

Maar ook op financieel vlak deel je mogelijk zaken met je partner, zoals de huur, de boodschappen en andere vaste lasten. Met een gezamenlijke rekening kun je op een overzichtelijke manier kosten delen en heb je beiden inzicht in de financiële situatie.

Samen betalen

Samen betalen

Het is niet heel romantisch om steeds met elkaar te bespreken wie er wat betaalt. Met een gezamenlijke rekening kun je dit voorkomen. 

Bepaal samen hoeveel van je inkomen elke maand in de gezamenlijke ‘pot’ gaat. Laat daar je vaste lasten vanaf schrijven of betaal hiermee je uitjes of etentjes. Zo houden jullie grip op de inkomsten en uitgaven.

Samen sparen

Samen sparen

Je bouwt samen aan de toekomst. Misschien heb je plannen om het huis op te knappen of droom je van een verre reis. Of wil je een buffer opbouwen voor onvoorziene kosten, zoals een kapotte wasmachine. 

Als je een gezamenlijke betaalrekening afsluit bij de Rabobank, kun je een gratis spaarrekening openen. Zo komen je doelen elke maand een stukje dichterbij.

Een gezamenlijke rekening bij Rabobank

al vanaf € 3,10 per maand 0,2% rentekorting op een Rabobankhypotheek snel overzicht met de Rabo App creditcard mogelijk
Direct aanvragen