Integer bankieren: Customer Due Diligence

De Rabobank vindt integer bankieren heel belangrijk. Zorgvuldigheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt. In de financiële wereld heet dat Customer Due Diligence (CDD). We leggen uit wat dit betekent.

Integer en zorgvuldig

‘Due diligence’ betekent letterlijk ‘gepaste zorgvuldigheid’. Het betekent dat we willen weten wie onze klanten zijn. Want als we hen goed kennen, kunnen we ze helpen hun ambities waar te maken. Maar ook ingrijpen als blijkt dat de bank wordt misbruikt voor witwassen, fraude of het financieren van terrorisme. Dat zijn we niet alleen aan onze klanten en onszelf verplicht, maar ook aan de samenleving.

Waarom CDD belangrijk is

Als poortwachter van het financiële stelsel spelen we een belangrijke rol bij het opsporen en voorkomen van witwaspraktijken, terrorismefinanciering, corruptie en fraude. Daarom hebben we controles ingebouwd die voorkomen dat onze bank en klanten financieel-economische criminele activiteiten ondersteunen.

Reken maar!

Wettelijke verplichting

Maar we zijn ook wettelijk verplicht om zorgvuldig na te gaan wie onze klanten, hun vertegenwoordigers en belanghebbenden zijn, voordat we een zakelijke relatie met ze aanknopen. En omdat de Rabobank internationaal actief is, moeten we ons ook aan verschillende buitenlandse regels houden. Om aan al die verplichtingen te kunnen voldoen, checken we nauwkeurig met wat voor klanten we zakendoen.

Reken maar!

Wat betekent dit voor jou als klant?

De Rabobank vraagt bij jou de informatie op waarmee we een klantonderzoek kunnen doen. Dat doen we als je klant wordt bij ons, of als je situatie verandert. Het onderzoek willen we goed doen en kan daarom even duren. We nemen soms ook contact met je op om extra vragen te stellen. Tijdens dit proces handelen we altijd transparant en zo zorgvuldig mogelijk. En we zorgen dat je privacy gewaarborgd blijft.

Ook interessant

CDD voor ondernemers

Neem contact met ons op