Klantenkaarten in Rabo Wallet opslaan

Wist je dat je je plastic klantenkaarten uit je portemonnee digitaal in je Rabo Wallet kunt opslaan? Handig, want zo heb je ze altijd bij de hand.

Klantenkaarten toevoegen aan Rabo Wallet

Via het menu van je Rabo Wallet kun je je klantenkaarten automatisch toevoegen door de streepjescode van het pasje te scannen. Lukt het scannen niet? Dan kun je ook handmatig je kaartnummer invoeren.

Open de Rabo Wallet App

Selecteer 'Klantenkaarten'

Druk op 'Kaart toevoegen'

Selecteer een type kaart

Bijvoorbeeld je bonuskaart van Albert Heijn

Druk op 'Streepjescode scannen'

Sta de app toe om foto's te nemen

Hou de streepjescode binnen het vierkante vlak

De kaart wordt automatisch gescand

Druk op 'Kaart toevoegen'

Je klantenkaart is nu opgeslagen in de Rabo Wallet

Klantenkaarten verwijderen

Je kunt de klantenkaart heel eenvoudig weer verwijderen door de kaart te selecteren. Kies daarna 'Bewerken' en vervolgens 'Kaart verwijderen'.

Tips om klantenkaarten te scannen

Het scannen van een klantenkaart op je mobiel is net even iets anders dan een plastic pas. We hebben wat tips voor je op een rij gezet.

Als je op de barcode klikt, wordt je klantenkaart horizontaal, en dus groter, getoond. Hou dus iets afstand van de scanner. Zet je schermhelderheid hoog. Dit maakt het scannen makkelijker. Je kunt ook pasjes scannen zonder internetverbinding. Je hebt wel wifi nodig om de kaarten toe te voegen of te verwijderen.

Problemen met scannen

In sommige winkels lukt het niet om de streepjescode te scannen die op je klantenkaart in de Rabo Wallet staat. Dat ligt aan de scan-techniek die de winkel gebruikt. Helaas kunnen wij dit niet verhelpen. Vaak neemt de winkelier in dat geval de getallen bij de streepjescode over.

Bewaar je plastic pasjes

We raden je aan om je klantenkaarten niet weg te gooien nadat je ze in de Rabo Wallet hebt opgeslagen. Je kan ze wel uit je portemonnee halen en thuis bewaren. Als je mobiele klantenkaart in een winkel niet gescand kan worden bijvoorbeeld, dan kan je altijd terugvallen op de plastic versie.

Neem contact met ons op